E-collars geven geen schokken maar spierstimulatie! E-collar vs Schokband

E-collars geven geen schokken maar spierstimulatie! E-collar vs Schokband

‘De stimulatie van de e-collar, is het een schockeffect?Een tijdje geleden werd de Minister van dierenwelzijn Ben Weyts uitgenodigd bij tegenstanders van de e-collar.

Ze wouden eens tonen hoe slecht en pijnlijk de e-collar wel niet is.

Nogmaals, ik hoor ze niet klagen over dieren die allemaal achter elektronische omheiningen staan, dit is normaal.

Maar de e-collar die dezelfde veiligheid biedt voor onze honden tijdens het loslopen en tal van andere toepassingen én waarvan de stimulatie NOG NIET IN DE BUURT komt van een elektrische omheining is wel een probleem.

Ik weet niet of het uit slechte wil of onwetendheid was om de minister een stroomband te laten voelen van SLECHTE KWALITEIT en WEINIG NIVEAUS.

Als je onze checklist zou lezen waar je moet op letten bij een KWALITATIEVE e-collar, zal je zien dat deze “ecollar” in geen 100 jaar aan de vereiste voldoet.

Dit neemt niet weg dat deze slechte kwaliteit van elektronische halsbanden wel degelijk met een paar klikken te koop zijn in dierenwinkels (denk aan ‘petsafe’ merk) of op diverse websites zoals alibaba waar je voor 50 dollar een “ecollar” kan kopen.

Vandaar ons pleidooi om de vrije verkoop tegen te gaan en een opleiding te voorzien.

De minister had al een ‘schrikreactie’ op niveau 4 en zegt letterlijk dat het te vergelijken is met de stroomdraad. Dat zegt ons genoeg over de kwaliteit.

Ik had een aantal reacties ontvangen van mensen die mij graag de ecollar eens aan zouden willen doen en ik dacht, waarom niet? Ik laat het onze klanten elke dag voelen waarover het gaat.

Ik heb dus dezelfde test gedaan met de e-collars die wij gebruiken en dit geeft toch wel een ander beeld.

Daarbij komt nog dat we de e-collar niet hoofdzakelijk gebruiken om honden op hoge niveaus te straffen (aversie), zoals vaak gedacht wordt.

Het is een actieve training waarbij we de stimulatie koppelen aan een beloning en we de honden leren dat ze iets moeten doen als ze de stimulatie voelen.

Op die manier kunnen we communiceren met onze honden tot op een afstand van 800 meter en verder.

Ja, de stimulatie van de e-collar is wel degelijk vervelend maar we kunnen hierdoor steeds snel ingrijpen en zo proactief gevaarlijke situaties vermijden (verkeer, wild, andere mensen/dieren, vergif, …) die VEEL VERVELENDER zullen zijn.

De honden hebben ook ALTIJD de keuze om de stimulatie te vermijden door het commando op te volgen en ze weten dat deze goede keuzes ook GOED betaald worden. Net zoals wij ook altijd de keuze hebben om ons aan de regels te houden en vervelende dingen kunnen vermijden.

30 apr

E-collars geven geen schokken maar spierstimulatie! E-collar vs Schokband