hoe herken ik een goede E-collar?

Een elektrische halsband voor honden kopen… hoe herken ik een goede E-collar?

Wij zijn eerlijk gezegd geen voorstanders van de vrije verkoop van de E-collars zonder een goede handleiding of training. Zij zouden alleen verkocht mogen worden door professionals of aan eigenaren die effectief moeite doen om zich erin te verdiepen. Verkopen zonder vragen te stellen of zonder begeleiding is geen goed idee. Helaas spreken wij elke week mensen die de ecollar op een foute manier gebruiken. De eenvoudige handleiding van de leveranciers alleen is vaak niet voldoende.

Als u een teletac of ecollar koopt zou u het volgende in uw achterhoofd moeten houden:

  • Loop niet naar de dichtsbijzijnde bekende dierenwinkel en koop geen Chinese rommel gezien zij meestal niet aan de kenmerken van een goede band voldoen en veel schade kunnen aanrichten.
  • Een elektronische halsband moet goed regelbaar zijn en heeft minstens 100 levels. Een band met 5 standen gooit u onmiddellijk in de vuilbak. Zelfs 15 standen is twijfelachtig. Het is de bedoeling dat we de intensiteit van de prikkel zo goed mogelijk kunnen instellen naargelang de gevoeligheid van de hond. Dit mag dus zeker nooit te hoog zijn!
  • Het is aangeraden dat de afstandsbediening van de elektrische halsband een verlicht LCD scherm heeft. Vroeger of later zal u in een situatie terechtkomen waar u het stimulatie level niet kan zien waardoor u te hoog of te laag zal stimuleren.
  • Een remote moet voorzien zijn van een ‘nick’ knop die een kortstondige simulatie geeft van 250-500 milliseconden (0,5 sec) en een knop die een langdurige stimulatie kan geven genaamd ‘continuous’ mode.
  • Eventueel kan u opteren voor een vibratie functie. Wij willen wel opmerken dat deze vibratie niet altijd werkt daar op de meeste banden de vibratie niet ingesteld kan worden waardoor de hond de vibratie totaal negeert of juist teveel. Geen van beide is nuttig in de training van honden met e-collar.
  • Een kwalitatieve elektrische halsband/ecollar/teletac onder de 150 euro is twijfelachtig.
 

Wij zijn verdeler van E-collar Technologies en Dogtra, maar worden alleen met een trainingsprogramma verkocht. Deze training is ook online te volgen. Via deze link kan u zich inschrijven voor een gratis informatief webinar over het gebruik van e-collars in de training en heropvoeding van honden.

8 apr

Een elektrische halsband voor honden kopen… hoe herken ik een goede E-collar?