Een trainingshalsband kopen… hoe herken ik een goede E-collar?

Wij zijn eerlijk gezegd geen voorstanders van de vrije verkoop van de ecollars zonder een goede handleiding. Zij zouden alleen verkocht mogen worden door professionals of aan eigenaren die effectief moeite doen om zich erin te verdiepen.

Verkopen zonder vragen te stellen is geen goed idee, ook de handleiding van de leveranciers is vaak niet voldoende.

Als u een teletac koopt zou u het volgende in uw achterhoofd moeten houden:

  • Loop niet naar de dichtsbijzijnde bekende dierenwinkel en koop geen Chinese rommel gezien zij meestal niet aan de kenmerken van een goede band voldoen en veel schade kunnen aanrichten.
  • Een elektronische halsband moet goed regelbaar zijn en heeft minstens 100 levels. Een band met 6 standen gooit u onmiddellijk in de vuilbak. Zelfs 15 standen is twijfelachtig.
  • Het is aangeraden dat de remote een verlicht LCD scherm heeft. Vroeger of later zal u in een situatie terechtkomen waar u het stimulatie level niet kan zien waardoor u te hoog of te laag zal stimuleren.
  • Een remote moet voorzien zijn van een ‘nick’ knop die een kortstondige simulatie geeft van 250-500 milliseconden (0,5 sec) en een knop die een langdurige stimulatie kan geven genaamd ‘continuous’ mode.
  • Eventueel kan u opteren voor een vibratie functie. Wij willen wel opmerken dat deze vibratie niet altijd werkt daar op de meeste banden de vibratie niet ingesteld kan worden waardoor de hond de vibratie totaal negeert of juist helemaal doordraait. Geen van beide is nuttig in training.


Wij zijn verdeler van E-collar Technologies en Dogtra maar worden alleen met een trainingsprogramma verkocht.

8 apr

ecollar hondentraining