FAQ: Veelgestelde vragen

Wat is speuren?

Speuren is in essentie om jouw hond zijn natuurlijke vermogen om een geurspoor te volgen te maximaliseren.

Kan elke hond speuren?

Als jouw hond een neus heeft, kan deze speuren of detectiewerk doen! Als je je hond uitlaat in je tuin of op een vreemde plaats, zal je hoogstwaarschijnlijk zien dat ze dit vanzelf doen. We nemen alleen dat natuurlijke instinct en gaan we maximaliseren in een leuk, belonen en stimulerend spel!

Naar wat kan mij hond speuren?

Jouw hond kan echt naar van alles speuren! Van een persoon, kledingstuk, sleutels, of alles met een geur!

Bieden jullie ook privé lessen speuren aan?

Ja! Al onze speurlessen zijn privé. Ook gehoorzaamheidslessen.

Wanneer gaan de speurlessen door?

De speurlessen gaan niet op een vaste dag door. Je kan ons contacteren om de snelste opening te vinden.

Zijn er speurlessen als het slecht weer is?

Bij extreme weersomstandigheden worden de lessen waarschijnlijk geannuleerd. Hoewel de lessen bij regen meestal wel doorgaan. Contacteer je instructeur als je twijfelt.

Welk materiaal is er vereist om te speuren?

Voor de eerste les neem je mee:

Een hongerige hond (indien voedselgemotiveerd)
een gewone halsband (géén sliptouw of slipketting)
een 10m lange lijn
Beloningen van hoge waarde (kaas, kip,…)

Erna heb je ook een harnas en een kledingstuk nodig (shirt, muts, pet,… om op te speuren

Het is ook aangenaam om aangepast kleding en schoenen te dragen omdat je heel wat tijd in velden en bossen zal doorbrengen.
Er zullen lessen zijn ongeacht het weer en je zal moeten oefenen in allerlei weersomstandigheden.Dit is hoe jij en je hond zullen leren om te speuren in verschillende situaties. Het weer kan een grote invloed hebben op het speuren

Zijn er toelatingsvoorwaarden om mee te doen aan de speurschool?

Er zijn geen specifieke vereisten zoals leeftijd om deel te nemen aan de speurlessen.

De speurlessen worden buiten gegeven en kunnen zo in contact komen met andere honden, daarom vragen we steeds om preventieve maatregelen te nemen zoals een vlooien- en tekenbehandeling, hartworm en andere parasieten.

Je hond zal tijdens het speuren steeds aangelijnd zijn.

Hoe oud moet mijn hond zijn voor de speurlessen?

Er is geen leeftijdsbeperkingen om je hond te beginnen trainen om te speuren. Zolang de hond mentaal en fysiek in staat is om lange wandelingen te doen zal dit volstaan. Voor puppy speuren houden we de sessies korter.

Gebruiken jullie clickers?

Clickers worden gebruikt om positieve bekrachtiging te geven. Hoewel ze absoluut hun plaats geven in andere trainingen, visies en methodes gebruiken wij ze niet. De enige reden hiervoor is omdat wij ze niet handig vinden bij onze soort training en liever onze stem gebruiken. Dit bouwt een betere band op. Wij gebruiken in training 3 woorden: VRIJ, FLINK EN NEE. Dit is hetzelfde principe als een clicker

Gebruiken jullie eten in training?

ZEKER EN VAST! We gebruiken elk aspect in de moderne hondentraining. We gebruiken voedsel om goed gedrag te belonen, de hond te motiveren en om ongewenst gedrag tegen te conditioneren.

Voedsel is een uitstekende motivatie voor vele honden – maar niet voor elke hond-. We gaan steeds de motivatie verhogen en zijn instincten aanwakkeren door hem te laten ‘jagen’ voor zijn voedsel. Dit kan in de vorm van gehoorzaamheidsoefeningen of speur- en zoekspelletjes.
U zal zien dat dit mentale energie verbrandt, de onderlinge band drastisch verhoogt, u veel relevanter zal zijn en en het bovendien heel leuk is.

Gebruiken jullie speelgoed in training?

Afhankelijk van de hond zijn driften en temperament gebruiken wij speelgoed om te hond te motiveren en te belonen in de latere fase van de training. We doen niks liever dan apporteer- en trekspelletjes met honden. Het is zeer effectief om een sterke band met de hond te creëren.

Spel is krachtiger dan voedsel als beloning voor vele honden, in het bijzonder voor honden met een hoog energie niveau! We kanaliseren alle energie en gehoorzaamheid in een bal om hem gemotiveerd te houden.

Ik vind nergens prijzen op jullie website?

Wij zijn een hondentraining/hondenschool die zich concentreert op resultaten. Wij werken niet met prijzen per uur of per sessie. Wij hebben verschillende programma’s voorzien en bekijken dit van hond tot hond. Als u meer informatie wil over prijzen of programma’s kan u ons bellen of mailen om een gratis kennismakingsgesprek te boeken.

Mijn hond is echt onhandelbaar, zijn jullie zeker dat jullie hem kunnen trainen?

Ja, wij werken met zware gevallen van agressie naar honden of mensen, dit is onze passie en doen alles om te voorkomen dat de hond wordt ingeslapen of naar een asiel wordt gebracht.

Bij agressie vragen wij onze klanten wel om de hond al hond gewoon te maken aan een muilkorf. Bij het invullen van de aanvraag zullen wij hiervoor de nodige informatie geven.

Wat als ik geen resultaten zie in de training, heb ik dan een garantie?

Wij zorgen voor zeer goede resultaten, maar laat ons eerlijk zijn. Die kunnen alleen bereikt worden als onze klanten even gemotiveerd en toegewijd zijn zoals wij om ervoor te zorgen dat de hond het beste leven heeft.

Dit zal onvermijdelijk een paar inspanningen vragen. We verkiezen dus met klanten te werken die dagelijks tijd en energie in de training kunnen en willen steken want 1x een uurtje per week met mij trainen is niet genoeg.

Deze filosofie zorgt dat wij altijd honden hebben die succes boeken en enkel tevreden klanten hebben.

In welke regio zijn jullie actief en komen jullie aan huis?

Wij zijn actief doorheen gans Vlaanderen. Wij kunnen aan aan huis komen zodat wij de hond in zijn omgeving zien en onze training hieraan kunnen aanpassen en meer tips kunnen geven om zo de beste resultaten te krijgen.

Ook bij een offleash programma gaan de afspraken door op onze locatie of diegene die de klant kiest. Op die manier kunnen wij trainen op plaatsen die voor onze klanten relevant zijn. Dit kan gaan van bossen, parken, stranden, hondenparken…

Ik heb twee honden in huis en nu vechten ze voor voedsel, speelgoed of plaatsen in het huis. Ik denk erover om een ervan te herplaatsen. Kan jullie training helpen?

Resource guarding. We kunnen zeker helpen om de situatie te stabiliseren en zullen hiervoor duidelijke regels, structuur en training voorzien die door de eigenaar voor 100% moet nageleefd worden.

In vele gevallen waar honden ineens beginnen te vechten wordt er geadviseerd om de honden voorgoed te scheiden maar er zijn zoveel andere oplossingen waardoor we jullie gezin samen weer kunnen herenigen.

Mijn hond houdt van alles en iedereen maar ik kan hem niet alleen laten omdat hij dan blaft, dingen kapot bijt, zijn bench kapot maakt of zichzelf verwondt, kunnen jullie helpen?

Verlatingsangst. U bent niet alleen met dit probleem en we zien dit regelmatig voorbij komen. Dit probleem betrekt zowel de eigenaar als de hond dus we zullen kritisch moeten kijken wat de oorzaak hiervan is. Eerlijkheid en duidelijke communicatie zijn van levensbelang om dit pijnlijke gedrag voor de hond te stoppen zodat jullie weer van elkaar kunnen genieten.

Werken jullie met kruiden ?

Wij schrijven een individueel plan voor uw hond en geven hem de gepaste kruiden om hem te ondersteunen tijdens de training. Veel zaken zoals accupunctuur en massage hebben ook veel invloed op gedrag en wij zullen u bij interesse steeds doorverwijzen naar specialisten in het vak.

Zijn jullie beloningsgericht of gebruiken jullie correcties?

U kan onze training omschrijven als gebalanceerd. Dit wil zeggen dat wij wij zowel positieve als negatieve motivatie gebruiken om een hond te trainen. In het leerproces gebruiken wij nooit correcties en wordt voornamelijk voedsel, speelgoed, affectie gebruikt om honden te motiveren en om snelle en betrouwbare reacties te krijgen.

Hoewel deze aanpak voor sommige honden kan werken zien wij in de praktijk vaak problemen opduiken. De reden is heel simpel. In de buitenwereld heeft u concurrentie van andere dingen die veel leuker zijn voor een hond (vb. jagen, andere honden…) dan zijn motivatie voor voedsel, speelgoed of aandacht voor de eigenaar.

We moeten de hond dus ook leren dat hij gehoorzaam moet zijn, ook als hij niet gemotiveerd is.

Wij kunnen dus niet zeggen dat wij pure positieve trainers zijn daar wij niet geloven dat dit haalbaar is voor elke hond, zonder leiband en op plaatsen waar veel afleidingen zijn.

Als u graag enkel werkt met een pure positieve trainer, kan u ons mailen en kunnen wij jou enkele zeer goede trainers aanbevelen.

Vanwaar komt de naam MOTICO?

Motico staat voor motivatie, timing en consequentheid. Dit zijn onze drie sleutels om gedrag in honden aan te passen en vormen de basis van onze aanpak.

Ik heb geen ecollar nodig en gebruik alleen positieve technieken om probleemgedrag af te leren.

Er wordt vaak verteld dat probleemgedrag wat het leven van anderen in gevaar brengt, kan opgelost worden met alleen positieve technieken. Dit is een leugen als het aankomt op een hond met hoge driften. Zelfs bij een hond met medium driften zal deze aanpak weinig betrouwbare resultaten opleveren.

Onlangs las ik dit op een website dit:

Jeroen: “Mijn hond jaagt op katten. Hij heeft zelfs een keer een kat gegrepen en zwaar verwond. Omdat ik iets aan dat gedrag wilde doen heb ik een kynologisch gedragstherapeut ingeschakeld. Deze vertelde dat een stroombandtraining de enige manier is om dit hardnekkige probleem aan te pakken. Dat voelde voor mij niet goed. Ik ben toen op zoek gegaan naar een therapeut met een beloningsgerichte aanpak waar ik me beter bij voelde.”

Het gaat hier om een hond die in het verleden al een kat heeft gegrepen en zwaar verwond heeft. Als hij een terrier in huis heeft is de kans groot dat dit zelfbelonend is en dus inderdaad een hardnekkig probleem is dat gisteren al opgelost zou moeten worden.

Je kan werken met verschillende methodes zoals de hond afleiden met iets leuk om zich niet meer in te laten met het slecht gedrag. Afgezien van de praktische kant, maakt dit de veronderstelling dat honden dom zijn, en dat zijn ze niet. Een hond kan zelf wel uitmaken wat meer belonend is voor hem, wat u er ook van denkt.

Als een kat achternazitten meer fun betekent dan een stukje kaas of een chuckit ball, kan u beter maar iets zoeken dat nog meer fun is dan een kat achternazitten.

Tenzij u natuurlijk graag met een kat op zak loopt, is een e-collar waarschijnlijk de betere optie om dit te trainen. Al heb ik natuurlijk respect voor ieder zijn mening en kan een positieve aanpak bij sommige honden wel degelijk helpen.

Maar laat ons nu stellen dat de exacte zelfde resultaten kunnen bereikt worden door positieve training in 6 maanden versus een e-collar training van maximaal 2 weken in het voorbeeld van de kat.

Dan kan u zich nog steeds de vraag stellen of u het leven van uw hond of kat op het spel wil zetten voor die extra periode van 5 maanden. Er zijn genoeg voorbeelden te vinden waarbij de hond de kat ernstig verwond of omgekeerd.

De grootste beloning in mijn inziens is dat uw hond of kat nog steeds leeft of alle ledematen nog intact zijn.

Ik heb een angstige of agressieve hond, zal mijn hond door de stroomband niet meer angstiger of agressiever worden?

De e-collar is net een succesvol hulpmiddel voor angstige of agressieve honden om ze meer zelfvertrouwen te geven. Laat ons stellen dat we een hond hebben die zeer angstig is en andere honden wil vermijden als ze op straat lopen. De meeste mensen veronderstellen dat wij de directe aanpak nemen door een e-collar aan te doen en hem dwingen om de andere hond te ontmoeten en corrigeren als hij dit niet doet. Dit is absoluut niet wat we willen doen. Wat wij doen is de e-collar gebruiken om bijvoorbeeld een ‘voet’ commando aan te leren. We leren hem dat ‘voet’ betekent dat hij aan onze linkerkant moet komen en met ons mee moet wandelen.

Als we iets tegenkomen wat hem nerveus maakt respecteren we de drempel en kijken we op welke afstand we comfortabel kunnen werken. We leren de hond dat hij gewoon met ons moet meelopen zonder zich zorgen te moeten maken over iets anders, het maakt niet uit van wat je bang bent, loop gewoon met ons mee.

Honden kunnen niet zoals ons aan meerdere dingen tegelijk denken, dus door gehoorzaamheid te vragen geven we de hond niet veel ruimte om zich te concentreren op andere dingen die hem net angstiger maken.

Na een tijdje zal de hond ontdekken dat hij niet weg hoeft te lopen of agressief hoeft zijn en dat de wereld hierdoor niet op zijn kop valt of er iets eng met hem gebeurd is en de eigenaar dus kan vertrouwen. We zien hierin vrij snel een drastische verhoging in het zelfvertrouwen en kunnen dan weer voedsel gebruiken om de angst tegen te conditioneren wat voorheen niet mogelijk was.

Waarom een e-collar gebruiken als je hetzelfde kan verwezenlijken zonder?

Niemand kan bij elke hond steeds identieke resultaten bereiken, zelfs de beste trainers niet. Elke hond is een individu en elke eigenaar definieert succes of mislukking op zijn eigen manier.

Er zijn trainers die beweren dat ze een hond perfect kunnen trainen zonder ecollar en problemen zoals agressie en angst effectief kunnen oplossen. Als je dan naar de resultaten kijkt zien wij vaak iets anders dan wat wij definiëren als oplossen. Sommige van deze trainers zullen de hond bijvoorbeeld medicatie toedienen of hem afleiden zodat ze steeds andere honden vermijden en op die manier niet meer agressief of angstig reageert. Als dit is wat de klant wil en gelukkig maakt, is dit goed voor ons.

Wat men dus in alle eerlijkheid kan zeggen is: ‘Gebaseerd op de resultaten die ik verwacht te bereiken met mijn hond, verkies ik ervoor om wel of niet te trainen met de ecollar’. Voor de resultaten waarvoor wij voor onze honden en eigenaren op zoek zijn, vinden wij de ecollar een onmisbare tool. Er zullen nooit dezelfde resultaten bereikt worden zonder de ecollar wat op zich ook geen probleem hoeft te zijn.

De ecollar moet u zien als een onzichtbare leiband waarmee u de aandacht van de hond kan vragen ongeacht de afstand, zoals een tik op de schouder, daar is niks schokkend aan.

Zijn e-collars wreed en pijnlijk?

Ze zijn minder pijnlijk en veel zachter dan een halti, ruk aan de leiband, u-lead of gentle leader. Bij e-collars gaat het om de perceptie.

De meeste mensen hebben namelijk op een of andere manier al een negatieve ervaring gehad met elektriciteit. Als kind heeft u misschien de stroomdraad bij de paardjes aangeraakt en was u daar even niet goed van. Als volwassene heeft u misschien bij het vervangen van een lamp de basis aangeraakt waardoor u een schok heeft gekregen. Of misschien heeft u al eens een statische schok gekregen wanneer u aan het tanken was of een deurknop aanraakte. Zelfs als u geen van deze ervaringen heeft gehad, is de kans groot dat u in de krant gelezen hebt of op het nieuws gehoord dat er iemand gedood of serieus verwond is geraakt door elektrocutie.

Al deze ervaringen en verhalen geven u het idee dat electriciteit altijd zeer pijnlijk en gevaarlijk is. Maar niets heeft u voorbereid op de electrische stimulatie van een moderne e collar.

Vele mensen zullen ongetwijfeld al naar fysiotherapie geweest zijn en daar een soort van spierstimulatie gekregen hebben (EMS). Dit is een goed voorbeeld hoe een e-collar werkt. Net zoals een e-collar, kan ook tijdens de therapie de stimulatie verhoogd worden zodat het pijnlijk is, het kan ook lager gezet worden zodat het onaangenaam is, of het kan zo laag gezet worden dat het een aangenaam gevoel teweegbrengt.

Als wij de e collar voor de eerste keer introduceren aan een klant zijn zij bang om de halsband aan te raken en trekken ze hun handen weg. Ze stellen zich voor dat ze een shock gaan krijgen waar ze enkele dagen niet goed van gaan zijn. Als wij dan op de knop duwen en de levels verhogen kunnen de mensen het in de helft van de gevallen niet voelen, de andere helft is verrast hoe laag de sensatie is. De meeste mensen beschrijven het als een ‘tinteling’, kinderen beginnen te giechelen als ze het voelen. Dat is het niveau waar de hond het voor het eerst voelt en waar onze training voornamelijk over gaat.

Luisteren honden die getraind worden met een e-collar luisteren niet meer zonder?

Dit kan gebeuren maar is niet eigen aan de e-collar maar aan elk hulpmiddel. Als je een hond nooit meer gaat belonen voor gewenst gedrag, zal hij dit ook steeds minder en minder gaan doen. Bij de ecollar komt dit voornamelijk door een verkeerde training of aan verschillende redenen:

– De trainer doet de ecollar aan, gaat trainen en doet hem na de training onmiddellijk weer af
– Tijdens de training duikt er een probleem op en wordt de e-collar omgedaan om het probleem ‘op te lossen’ en doet hem erna weer af. De hond weet nu dat hij zich alleen moet gedragen als hij de halsband draagt.
– Sommige mensen gebruiken hun afstandsbediening van hun ecollar op dezelfde manier als de afstandsbediening van de televisie. Als u een commando geeft en de remote naar uw hond richt en op de knop duwt zal hij al snel de associatie leggen tussen de beweging en/of dat ‘ding’ in uw hand en de stimulatie. Hij zal zich voortaan gedragen als u de afstandsbediening in uw handen heeft.
– Wanneer de hond de elektronische halsband niet draagt geven baasjes vaak een commando. Wanneer de hond het commando niet uitvoert, laten ze de hond doen ‘omdat hij toch de ecollar niet aanheeft’. De hond leert dus, dat wanneer hij de ecollar niet draagt, de commando’s niet moeten worden uitgevoerd. Het is belangrijk om er steeds voor te zorgen dat de hond doet wat je vraagt, ook al heeft hij de ecollar niet aan!Net zoals de voedselbeloningen worden ook de stimulaties met de e-collar afgebouwd. Als u de commando’s juist traint en daar signalen aankoppelt met positieve bekrachtiging (belonen) zal u na verloop van tijd een betrouwbare hond hebben en heeft u de ecollar niet meer nodig. Hij kan sneller afgebouwd worden in vergelijking met eender welk hulpmiddel.

Natuurlijk zijn honden geen robots en zal u af en toe een opfrissing moeten doen om ze scherp te houden, al is dit bij elk type van training zo. Hoewel we de eCollar waarschijnlijk niet moeten gebruiken raden wij wel aan om tijdens wandelingen de e-collar aan te houden als een extra vorm van veiligheid. Iedereen draagt ook een autogordel, gaan we daarom een ongeval hebben? Waarschijnlijk niet, maar als je er toch één hebt, heb je tenminste je gordel aan!

Hetzelfde geldt voor de eCollar, waarschijnlijk moet je hem niet gebruiken, maar als er ineens een afleiding de kop op steekt, kan je onmiddellijk je hond terugroepen.

Af en toe een kleine stimulatie gekoppeld met een beloning zorgt dan voor het ‘onderhoud’.

Worden Ecollars gebruikt door onervaren trainers die enkel hiermee kunnen trainen?

Het is heel zeldzaam dat trainers geen andere methodes of hulpmiddelen kennen om een hond te trainen. De meeste hebben geëxperimenteerd op veel andere manieren vooraleer ze soelaas vinden bij de ecollar.

Het is is zo dat de halsband voor sommige commando’s (terugroepen en voet) zeer snelle resultaten oplevert waar andere methodes er soms jaren over kunnen doen. Het is niet omdat wij snellere technieken gebruiken dat wij daarom lui zijn.
Het is hetzelfde als zeggen dat auto’s alleen door luie mensen worden gebruikt. Als u graag elke dag 50km naar uw werk wil stappen moet u dat doen, maar heb ook respect voor de mensen die dit niet doen. Ook over de auto kan u nadelen bedenken, toch is het soms veel beter dan te voet te gaan.

Eens u met een ecollar traint zal u merken dat uw net meer tijd met uw hond doorbrengt omdat u samen meer plezier beleeft, elkaar vertrouwt en u hem dus naar veel andere plaatsen zal meenemen wat hiervoor niet mogelijk was.

Is de ecollar het laatste 'redmiddel'?

Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden. Ook in hondentraining zijn er altijd meerdere methodes om tot de gewenste resultaten te komen. Als ik een boodschap wil overbrengen kan ik een brief schrijven en hem posten zodat de ontvanger hem binnen enkele dagen ontvangt of ik kan hem emailen zodat hij binnen enkele seconden binnenkomt. Geen enkele is goed of slecht, beide manieren zullen mijn boodschap overbrengen maar moderne email technologie zal efficiënter zijn.

De trainingshalsband of teletac is zo een modernere en snellere methode die in onze snel draaiende maatschappij zijn nut heeft bewezen voor de meeste gezinnen en voor de meeste honden om tot de gewenste resultaten te komen omdat het makkelijk te gebruiken, zacht is voor honden en hierdoor goed op reageren en honden hierdoor heel snel getraind kunnen worden.

Het is niet zo dat de trainingshalsband alleen moet gebruikt worden als ‘laatste redmiddel’. De teletac zorgt voor veiligheid bij honden die losgelaten worden en zorgt voor een betrouwbare hond. Een hond die niet onmiddellijk terugkomt is een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving en kan zware gevolgen hebben.
Neemt u de krant er even bij, elke week kan u daar lezen over aanvallen van loslopende honden. Wij zijn dus voorstanders om de elektronische halsband te gebruiken voordat er problemen ontstaan.

Ik wil mijn hond niet naar een vuile kennel sturen met vele honden

Dat begrijp ik, in plaats van uw honden naar een kennel te sturen heb ik dit programma gemaakt zodat wij maar een aantal honden per keer opnemen, bij ons thuis. Ze zullen geen seconde in een vuile kennel zitten met vele blaffende honden.

Ze zullen dingen in huis leren en zullen altijd comfortabel binnen slapen. Ze worden behandeld als familie. Ze kunnen dingen leren zoals wachten aan de deur, niet in de vuilbakken gaan, juist om te gaan met bezoek en zoveel meer.

In enkele weken thuis kan ik drastisch de tijd verminderen van waar uw hond is en wat u wenst dat hij bekomt.

Ik zal mijn hond missen! Zullen ze mij niet vergeten?

Ten eerste, Neen, onmogelijk. Honden vergeten hun baasjes niet wanneer ze enkele weken weg zijn.
Ten tweede, en ik hoop dat u mij dit niet kwalijk neemt, maar wanneer er iemand langskomt die hulp nodig heeft en zegt dat ze onmogelijk zonder hun hond kunnen leven, kan ik u vertellen dat dit de PERFECTE kandidaat is voor een interne training. Voor vele honden is het BESTE wat je kan doen hun even van de eigenaar weghalen zodat ze nieuwe regels en vaardigheden kunnen verwerven en dan terugkomen waar de eigenaar nieuwe vaardigheden leert.

Zal de hond bij terugkomst wel luisteren naar MIJ?

Dit is een begrijpbare zorg, en in sommige gevallen, bij andere trainers is dit wel het geval. Ik heb vele trainers gezien die honden opnemen, ze trainen en dan teruggeven aan de eigenaar en hopen dat zij het zelf maar uitzoeken. Niet in ons programma. Bij ons is het trainen van de eigenaar, even belangrijk als het trainen van de hond. Het verschil met een interne training is dat wij eigenaren helpen een grote brok van de training op te knappen zodat zij kunnen voortbouwen op de training die ik gedaan heb. Als uw hond naar huis mag, zijn er zoveel sessies die nodig zijn zodat u ALLES begrijpt om de resultaten te behouden. Daarbij komt nog dat u geniet van groepslessen voor het leven van uw hond waar we het niveau steeds hoger tillen. maintain the high level of training

Ik wil echt niet lui zijn, zou ik hem niet zelf moeten trainen?

Als u de tijd heeft en ECHT alle werk wil doen, al de basis, al de repetities, al de moeite sta ik zeker te springen om jullie hierin te begeleiden. Ons 1 op 1 programma is hiervoor gemaakt. Als mijn auto kapot is en het wil repareren, kan ik dit doen? Jazeker. Maar waarschijnlijk niet zo goed als de mechanieker, niet zo snel en niet zo compleet. Bij een interne training bent u zeker dat alles goed gedaan wordt vanaf de eerste keer. Dit programma is niet voor iedereen. Maar als u bezorgd bent dat u wel tijd genoeg heeft om het harde werk op te knappen, bezorgd bent dat u niet de juiste techniek zal hebben of bezorgd bent dat u niet door zal zetten zoals verwacht wordt, dan is een interne training zeker voor jou.

Mag ik mijn hond komen bezoeken tijdens een interne training?

Tijdens de interne training kan u uw hond niet komen bezoeken omdat dit nefast kan zijn voor de training maar wij nemen video’s en foto’s zodat u de vooruitgang steeds op de voet kan volgen en u kan ons natuurlijk ook steeds telefonisch bereiken.

kat en hond