Over Motico Hondentraining

Mijn verhaal stafford hond

Mijn verhaal

Mijn verhaal begint op een punt dat voor jullie allemaal waarschijnlijk heel herkenbaar is: een onhandelbare hond. Ze was agressief naar honden, trok voortdurend aan de leiband, beet kippen en eenden dood, kwam niet terug bij het roepen en ik kwam uiteindelijk op een punt waarop ik zelf werd gebeten. Kortom, ze was de hel. Nu ben ik niet iemand die een hond naar het asiel brengt omdat er problemen zijn, dus ging ik op zoek…

Tijdens mijn zoektocht heb ik de kans gehad om met verschillende trainers te werken. Zo waren er die me vertelden dat ik haar zou moeten herplaatsen omdat het een ras is die niet met andere honden om zou kunnen, ik haar nooit veilig los zou kunnen laten, er genetisch iets mis zou zijn, ik nooit mag corrigeren maar alleen beloningen mag gebruiken. Andere therapeuten gaven me flessen bachbloesems en allerlei Chinese kruiden mee die het probleem zou moeten verhelpen. Er waren zelfs trainers die me adviseerden om haar een pak rammel te geven als ze agressief reageerde.

Ik zag door de bomen het bos niet meer en ik bestudeerde eindeloze theorieën, methodes en technieken om het gedrag van mijn hond te veranderen die me uiteindelijk wel mijn diploma hondengedragstherapeut opleverde maar nog steeds niet de resultaten gaven waarnaar ik op zoek was.

Mijn leven veranderde toen ik op een dag las over een Canadese hondentrainer die bij de absolute wereldtop behoort in het trainen en rehabiliteren van duizenden honden met behulp van de elektronische halsband. Toen ik zijn video’s zag en de vele succesverhalen las had ik weer een sprankeltje hoop. Als er één man was die mij zou kunnen helpen, was hij het wel.

Ik besloot contact op te nemen en ik kon in enkele weken tijd door zijn advies de ontbrekende schakel in mijn puzzel vinden en zo een verandering in mijn hond teweeg te brengen waar ik al zolang op zoek naar was. Een lang verhaal kort, het transformeerde het leven van mijn hond en mijn gezin.

Ik was zo verbaasd van de resultaten dat ik letterlijk alles heb opgegeven en mijn spaarboek heb leeggehaald om naar Canada te reizen om één op één met deze man te trainen zodat ik alles van hem kon leren en me zo verder kon verdiepen in de ongelofelijke wereld van eCollar trainingen.

De adviezen die ik daar gekregen heb en de hulpmiddelen die ik leren gebruiken heb werden mij thuis door sommige trainers afgeraden omdat ze dieronvriendelijk zouden zijn. In de realiteit heb ik gezien dat deze hulpmiddelen net heel zacht, duidelijk en effectief zijn en de resultaten zijn ronduit verbluffend.

Ik heb het conflict en de eeuwige discussies gezien in de wereld van de hondentrainingen en vanaf dan wist ik wat ik zou doen. De mensen helpen om op de best mogelijke manier dingen gedaan te krijgen zodat zij ook weer kunnen genieten van hun hond.

Inmiddels is Motico enorm gegroeid en hebben een topteam beschikbaar. We hebben het voorrecht gehad om met vele mensen en honden met diverse uitdagingen te hebben gewerkt. We leren nog elke dag bij van de besten in het vak. Als ik nog eens naar de andere kant van de wereld moet om iets bij te leren, zal ik dit zeker doen!