8 redenen om wél een E-collar te gebruiken

8 Redenen Om Wél Een E-collar Te Gebruiken!

Af en toe heb ik potentiële klanten die nog wat terughoudend zijn wanneer ik een e-collar ter sprake breng. Zij denken dat de elektronische halsband pijnlijke schokken geeft en zijn zich er niet van bewust dat de moderne E-collar met spiertechnologie werkt waarbij honden al op zeer lage stimulaties reageren en die steeds gaan koppelen aan een lekkere beloning.

In deze blog heb ik de ecollar op mezelf uitgetest en je zal zien dat het allemaal heel overroepen is. Als ik klanten de E-collar laat voelen zijn ze meestal verbaasd over het feit dat het niet zoveel voorstelt en zien snel de vele voordelen ervan in.

Ik wil natuurlijk niemand verplichten om het te gebruiken. Maar ik wil toch enkele redenen geven waarom het tot één van mijn favoriete hulpmiddelen behoort.

1) Betere controle: De reden waarom ik me in de E-collar gespecialiseerd heb is door mijn persoonlijke hond. Vooral tijdens het loslopen en in het huis had ik een betere controle nodig over haar. Ik heb namelijk een Amerikaanse Stafford die, zoals wel vaker voorkomt bij het ras, het minder goed kon vinden met andere honden. Ze reageerde dan ook soms nogal fel wanneer een andere hond ongemanierd was. Door een E-collar te gebruiken had ik een betere controle over haar en kon ik in eender welke situatie sneller ingrijpen en uit de problemen houden.

2) Veilig loslopen: Door ook bij de E-collar bij andere honden te gebruiken merkte ik dat klanten snelle resultaten boeken en zag ik gelukkige honden die overal rond kunnen crossen en zo meer energie verbranden. Ik kan ervoor zorgen dat klanten snel hun hond kunnen loslaten zonder dan ongehoorzaam te zijn, integendeel. Dat is iets wat zonder elektronische halsband niet zo snel mogelijk is en vaak maanden tot jaren training vergt, iets wat mensen niet hebben. Het resultaat is ook nooit 100% omdat het vaak voorkomt dat de afleiding groter is dan de beloning. Zeker bij de powerbreeds ben ik een voorstander om de honden gecontroleerd te laten vrijlopen in plaats van een aanlijnplicht.

3) Gemoedsrust & zelfvertrouwen: De E-collar geeft dus voor klanten ook een veel betere gemoedsrust en zelfvertrouwen. Ze weten dat hun hond altijd zal gehoorzamen ongeacht de afleidingen en kunnen elke situatie de baas, wat ook de honden niet ontgaat.

4) Gemakkelijker te leren: Toen ik andere mensen leerde omgaan met een E-collar zag ik dramatische resultaten. De technieken voor een elektronische halsband zijn gemakkelijker te bereiken voor de gemiddelde persoon die GEEN hondentrainer is. Het maakt ook niet uit wie de E-collar hanteert want het signaal is steeds hetzelfde. Dit zorgt ervoor dat ook een tengere vrouw een grote hond onder controle kan houden. Iets wat vaak niet mogelijk is en tot gevaarlijke situaties kan leiden.

5) Minder frustratie: Omdat de resultaten sneller en gemakkelijker te bereiken zijn daalt de frustratie bij de klanten. Het duurt geen maanden meer tot wanneer er zichtbare resultaten zijn. Integendeel, mensen zien reeds verschil na één sessie wat hoop en motivatie geeft om de uitdagingen verder aan te gaan. Er geven minder mensen op en voorkom op die manier dat mensen hun honden herplaatsen of naar een asiel brengen.

6) Meer willen leren: Door het snelle resultaat bij afleidingen vinden de klanten het echt leuk om naar de lessen te komen die doorgaan op echte locaties. Ze zien de lessen niet meer als een soort verplichting maar eerder als een tof uitstapje. Ze willen ook steeds meer leren en gaan niet meer zoals vroeger honden uit de weg, integendeel, ze zijn meer gemotiveerd om de uitdagingen op te zoeken en erop te trainen.

7) Gemakkelijker voor de hond: De laatste voordelen zijn natuurlijk voor de honden zelf. De signalen die een hond krijgt van een E-collar zijn duidelijk en consistent en kunnen door eigenaren onmiddellijk toegediend worden. Honden hebben hierdoor dan ook sneller door wat men van hen verwacht. Het is zoals een warm-koud spelletje. De E-collar zorgt ervoor dat zowel baasje als hond gelukkiger, gehoorzamer, kalmer en stabieler zijn.

8) Zachter voor de hond: Doordat de ecollar zeer fijn kan worden afgestemd zijn ze veel zachter en minder schadelijk dan bijvoorbeeld gentle leaders, slipkettingen en anti-trektuigjes waar je vaak met veel kracht correcties geeft en de nek beschadigt. De ecollar is de enige tool die fysiek geen schade KAN aanrichten.

We bieden enkele programma’s aan die je begeleiden om de ecollar op een positieve manier aan te leren. Je zal er geen spijt van hebben.

9 apr

8 Redenen Om Wél Een E-collar Te Gebruiken!