Privé hondentraining Feia, Zwitserse Herder

Hondentraining voor gehoorzaamheid mét leiband en meer controle op afstand.

"Feia wist heel goed wanneer ze niet meer onder ‘controle’ stond.  [...] De kippen kakelden heel luid, baasje werd zenuwachtig omdat ze niet kwam, trekken omdat ze vanalles rook… allemaal heel erg leuk voor haar.  Die lekkere beloningen waren plots niet meer boeiend. "

Volg ons op sociale media:

Feia is nu 1,5 jaar.  We hebben verschillende hondenscholen bezocht en heel hard gewerkt samen.  Haar training ging steeds beter en Feia werd steeds meer deel van het gezin.  

Binnen ging alles supergoed.  De grenzen waren duidelijk.  Met de kinderen deed ze het ook heel goed. 

 

MAAR buiten in de tuin en in vrijheid bleef een uitdaging.  Feia wist heel goed wanneer ze niet meer onder ‘controle’ stond.  Overal waren zelfbelonende situaties.  De kippen kakelden heel luid, baasje werd zenuwachtig omdat ze niet kwam, trekken omdat ze vanalles rook… allemaal heel erg leuk voor haar.  Die lekkere beloningen waren plots niet meer boeiend.  En voor mij als baasje was die 40 kg enthousiasme moeilijk  te hanteren, waardoor Feia geen duidelijkheid kreeg. 

 

Werken met de E-collar was de missing link in de opvoeding van Feia.  De eerste weken was het even zoeken en vooral voor mij als leider goed nadenken en oefenen.  Nu zien we enorme vooruitgang op alle vlakken die eerst nog voor spanning zorgden.  Feia is rustig aan de lijn.  In bekende én nieuwe situaties.  Ze weet exact wat er van haar verwacht wordt.  Ook wanneer we andere honden tegen komen.

We kunnen haar efficiënt belonen maar ook efficiënt en zonder stress duidelijk maken wanneer iets niet goed is.  

Ze is aanhankelijker en meer op ons gericht.  Als ik stop gaat ze rustig liggen en wacht op mij.  

Ze kan los op plekken waar het rustig is en komt ALTIJD als ik haar terug roep.  Ze vindt het leuk om te volgen zonder lijn.  Gaat automatisch aan de voet zitten.  Ze doet haar werk altijd, niet enkel als ze zin heeft of als het snoepje lekker genoeg is.  

Ze kan op haar plaats blijven liggen en andere prikkels negeren.  Ze kan los in de tuin en gaat gewoon mee naar binnen als we het vragen.   Als er mensen zijn kan ze op haar plaats en als het rustig is ook los.  Ook het begroeten van bezoek verloopt rustig en duidelijk.

Dankzij de E-collar kan Feia overal gezellig bijzijn en dat is wat we graag wilden. 

 

We hebben alle adviezen opgevolgd, alle video’s op het klantenportaal bekeken en alle basisoefeningen gedaan.  Alles is mooi opgebouwd en overzichtelijk.  

De trainingsessies met Jana om met de E-collar te leren werken waren super!  En de resultaten zijn er!  
Blij en dankbaar met MOTICO!

Ninke