Interne hondentraining voor trekken aan de leiband

Training Malamutes voor trekken aan de leiband, veilig en gecontroleerd loslopen

"De honden werkten samen onder een hoedje. En niet luisteren stond hoog op hun lijstje. Met name het trekken aan de lijn was enorm storend en eisten een tol voor onze rug."

Volg ons op sociale media:

hondentraining hondenschool malamutes
Welke hond is koppiger dan een Malamute? Twee Malamuten.

Prachtige honden met zeker een eigen karakter. En met name dat laatste hebben we toch wel een beetje onderschat. Ondanks dat ze gewoon puppyschool en prive les hebben gevolgd en naast het feit dat ze super lief zijn ging het toch mis met het wandelen.

De honden werkten samen onder een hoedje. En niet luisteren stond hoog op hun lijstje. Met name het trekken aan de lijn was enorm storend en eisten een tol voor onze rug.


We hebben een tijdje geprobeerd om een voor een te gaan wandelen. Maar het mannetje was zo gedreven om ook mee te komen dat niets hem nog kon tegen houden! Wat uiteindelijk leidde tot uitbraak met kapotte kooien en hekken tot gevolg.


Fietsen daar en tegen ook geprobeerd, waar trekken was geoorloofd, maar na een valpartij, was dat ook geen optie meer.

Nogmaals thuis zijn ze erg lief, maar zodra we de deur uitgingen waren zij de baas. Radeloos, want niemand in de familie had eigenlijk nog zin om met de honden te gaan wandelen. Elke keer als we gingen wandelen, gebeurde er eigenlijk wel wat.

Nu, na een drie weken bootcamp, zijn wij opnieuw de troste eigenaar van deze mooie honden. Ongelofelijk wat een verschil. Het is nu een feest om met ze te gaan lopen. De lijn gebogen en met twee vingers vast. Ze wachten netjes voor de deur. Niet meer dolgedraaid en buiten zinnen bij het pakken van de lijn. Zitten met een commando zonder stemverheffing. Kortom een wandeling is weer een plezierige familie aangelenheid geworden.

Dank je wel Kenneth voor de goede zorgen en begeleiding.


Jasper


Dit verhaal delen: