Gebalanceerde hondentraining

De meeste trainers zijn te beperkt in hun aanpak met gedragsproblemen of gehoorzaamheid.


Ofwel gebruiken ze enkel positieve methodes en willen ze geen gepaste correcties gebruiken… 

of ze gebruiken hoofdzakelijk correcties en belonen de hond niet.

Welke methode gebruiken we in het trainen van honden?

Onze methodes en technieken zijn snel, effectief en makkelijk te leren omdat ze inspelen op de natuurlijke motivatie en instincten van de hond. Je hond zal snel leren wat je van hem verwacht.

Je kan onze training omschrijven als gebalanceerd. Dit wil zeggen dat wij zowel beloningen als correcties gebruiken om de hond te trainen.


In het leerproces gebruiken wij nooit correcties en wordt er voornamelijk voedsel, speelgoed en affectie gebruikt om honden te motiveren en om snelle betrouwbare reacties te krijgen.

Hoewel deze aanpak voor sommige honden kan werken zien wij in de praktijk vaak problemen opduiken. De reden is heel simpel. In de buitenwereld heb je concurrentie van andere zaken die veel leuker zijn voor een hond (vb. jagen, andere honden, spelende kinderen,…) dan zijn motivatie voor voedsel, speelgoed of aandacht voor de eigenaar.


We moeten de hond dus ook leren dat hij gehoorzaam moet zijn, ook als hij niet gemotiveerd is of wanneer de afleidingen groter zijn dan de beloning.


De meeste trainers zijn te beperkt in hun aanpak met gedragsproblemen of gehoorzaamheid. Ofwel gebruiken ze enkel positieve methodes en willen ze geen gepaste correcties gebruiken… of ze gebruiken hoofdzakelijk correcties en belonen de hond niet.

Onze gebalanceerde methode leert de hond dat gedragsproblemen of ongehoorzaamheid niet OK zijn, maar het leert ook dat het omgekeerde, goede gehoorzaamheid en structuur, goed beloond worden.

Wij kunnen dus niet zeggen dat wij puur positieve trainers zijn daar wij geloven dat dit niet haalbaar is voor iedere hond, zonder leiband en op plaatsen waar veel afleidingen zijn.

Als je graag enkel werkt met een pure positieve trainer, kan je ons altijd mailen en kunnen we jou enkele goede trainers aanbevelen.


Ben je overtuigd van onze visie?


Klik dan op de knop hieronder om meer details te krijgen over onze programma's en een adviesgesprek in te plannen.


Stroomband vs eCollar