Privé hondentraining Charlie, Sheltie

Hondentraining en gedragstherapie voor trekken aan de lijn en terugkomen bij het roepen.

"Voorheen ging de hond wandelen met mij. Hij gaf de richting aan, trok aan de lijn en liet mij gewoon alle kanten van de straat zien. Daarbij moest hij ook nog om de haverklap blijven plassen tegen elke grasspriet."

Volg ons op sociale media:

Privé hondentraining Sheltie

Voorheen ging de hond wandelen met mij. Hij gaf de richting aan, trok aan de lijn en liet mij gewoon alle kanten van de straat zien. Daarbij moest hij ook nog om de haverklap blijven plassen tegen elke grasspriet.

Kortom, wandelen was helemaal niet zo gezellig. Ondanks het feit dat hij al een hele tijd naar de hondenschool ging en de basiscommando’s kende bleef het dominant trekken aan de lijn een probleem. Hij beet zelfs in mijn tenen als hij zijn zin niet kreeg.

Na een paar lessen training met de e-collar was er vlug een enorm verschil merkbaar. Weliswaar met de nodige snoepjes op zak. Na een week moest ik zelfs niet meer zo dikwijls drukken op de e-collar.


Charlie weet nu wanneer hij langs mij moet lopen en wanneer hij vrij in het gras mag.


Stilaan leert hij gehoorzamen zonder e-collar en zonder snoepjes. Bij de training zelf kreeg ik veel handige tips om zijn gedrag algemeen bij te sturen. Ik ben heel tevreden over deze professionele aanpak en ga met Charlie een mooie zomer met leuke wandelingen tegemoet!


Marleen


Deel dit verhaal: