Interne hondentraining Loki, Mechelaar kruising

Hondentraining/Hondenschool voor trekken aan de lijn, uitvallen naar alles, onrust.


"De hele tijd trekken aan de lijn en uitvallen naar bijna alles; honden, katten, vogels, auto’s. Heel frustrerend aangezien ik netjes alles gedaan had wat aangeraden wordt, netjes naar de hondenschool en gesocialiseerd. Niets leek te helpen." 

Volg ons op sociale media:

hondentraining hondenschool mechelaar mix uitvallen
Wat een wereld aan verschil na de bootcamp en het gebruik van de ecollar! Mijn hond Loki is een heel energiek en nerveus hondje. Hij vindt wandelen fantastisch, maar eens we deur uit stapten was het alsof ik niet meer bestond.

De hele tijd trekken aan de lijn en uitvallen naar bijna alles; honden, katten, vogels, auto’s. Heel frustrerend aangezien ik netjes alles gedaan had wat aangeraden wordt, netjes naar de hondenschool en gesocialiseerd. Niets leek te helpen.

Ook op beloningen reageerde hij vaak niet, zelfs niet dat lekkere stukje kip of worst vlak voor zijn neus. Na veel proberen en zoeken kwam ik terecht bij motico en plande een kennismakingsgesprek.

Ik moet eerlijk zeggen die ecollar, ik was er zelf ook niet helemaal van overtuigd. Tijdens het kennismakingsgesprek werd mij op heel vriendelijke en duidelijke manier uitgelegd wat de bedoeling was van het werken met de ecollar. Ze gaven ook al enkele tips mee die ik meteen thuis kon toepassen. Het was moeilijk mijn hondje af te staan voor 3 weken, maar je krijgt gelukkig veel updates!

Meteen op dag 1 terug thuis merkte ik dat ik de juiste beslissing had gemaakt! Thuis moet uiteraard nog veel geoefend worden, je moet niet verwachten dat je zomaar de perfecte hond terugkrijgt en zelf niets meer hoeft te doen! Maar ook daarin wordt je perfect begeleid en de groepslessen zijn altijd een mooie oefening waar je nog veel uit kan bijleren.

Loki is nu een veel kalmere hond die lekker overal met baasje meekan op straat, in het park, het winkelcentrum of lekker loslopen in het bos!


Nina

Deel dit verhaal: