Interne Hondentraining Melvin, Kruising

Hondenschool/Hondentraining voor trekken aan de lijn, uitvallen naar alles wat bewoog, veilig loslopen

"Op wandeling, buiten het trekken aan de lijn, viel hij alles aan wat bewoog, zelfs fietsers en auto’s. Eén maal was het bijna prijs, hij hapte naar een jogster, gelukkig in haar mouw." 

Volg ons op sociale media:

Melvin werd geadopteerd op 6 maanden. Er was mij gezegd dat Melvin héél sociaal was, ook naar andere dieren toe. Wat voor mij een must was want ik heb ook nog 2 andere honden, katten, paarden, geiten en kippen. Al snel bleek het tegendeel, en niet alleen tegenover andere dieren.

Op wandeling, buiten het trekken aan de lijn, viel hij alles aan wat bewoog, zelfs fietsers en auto’s. Eén maal was het bijna prijs, hij hapte naar een jogster (ik kon hem niet houden), gelukkig in haar mouw. Deze dame was begripvol, maar ik had evengoed een klacht aan mijn been kunnen hebben.

Van zodra ik Melvin had ben ik ermee naar de hondenschool geweest, succesvol het basisklasje gedaan, maar de problemen werden niet opgelost. Dus ben ik maar eens op zoek gegaan op internet naar professionele begeleiding, want ik wou Melvin niet opgeven, en zo ben ik bij Motico terecht gekomen. En eerlijk waar, dat was onze redding! Melvin werd getraind met de ecollar en ik heb een hele andere hond teruggekregen. Trekken aan de leiband, gedaan! Uitvallen naar alles wat beweegt, gedaan! Offleash wandelen, hoe zalig is dat!

Ik moest hem wel 3 weken missen, wat niet makkelijk was, maar het was het dubbel en dik waard!

Melvin in nu ook veel zelfzeker naar mensen toe. Voordien was het grollen, nekhaar recht, mensen waren echt bang van hem.

En ja, rond de ecollar is veel heisa ontstaan. Maar wat is het alternatief? Hond naar asiel en laten euthanaseren omdat hij onhandelbaar is?! Een ecollar is geen middel om de straffen, het helpt je om de aandacht van de hond te krijgen. Ik heb alleszins de juiste beslissing genomen! Melvin is er ook gelukkiger op geworden, hij kan vrij rondlopen, mee op de wei bij de paarden, spelen in het bos achter de bal aanlopen en zoveel meer. Ik ben jullie alvast eeuwig dankbaar!!!

Bedankt Jana & Kenneth!


Karin

Dit verhaal delen: