Interne Hondenschool Fonske, Stafford

Hondentraining Stafford voor bijten, trekken aan de leiband, angst en agressie.

"Bijten in de benen, claimen van mij en mijn vriend, opspringen, trekken aan de lijn, enz. Onze grootste zorg was de angst die in Fonske leefde. Hij was bijna overal bang van en op straat werd dit enkel erger."

Volg ons op sociale media:

hondentraining stafford
Fonske, een Amerikaanse Stafford is bij ons thuis gekomen op 8 weken oud. Na een advertentie getiteld “Laatste reu, meteen mee te nemen!!” die ons niet koosjer leek, zijn we toch de ochtend nadien gaan kijken. We kwamen terecht bij een huis dat nog in opbouw leek te zijn, niet erg proper om het nog vriendelijk te houden. Binnen zagen we een klein wit bolletje liggen op een ventilatiegat. Meteen kwam het op mijn voeten liggen en bij het oppakken was het duidelijk dat hij niet veel zorg gehad had. Fonske was 8weken oud en woog slechts 1,5kg. Alle vragen rondom de ouders werden vermeden en ze vertelden geen foto in huis te hebben van hen.

Enkele blikken naar elkaar was genoeg dat het meteen duidelijk was dat deze pup weggehaald moest worden, waar ook nog eens 6 kinderen in huis rondliepen tussen 0 en 5jaar. Na een bezoek bij de dierenarts was het duidelijk dat Fonske ondervoed was en allerlei beestjes en parasieten in zijn lijfje had.

Na enkele weken in huis werd het duidelijk dat Fonske een sterk karakter en een eigen wil heeft ontwikkeld. Als kleine pup allemaal leuk en speels, bij het ouder worden uitte zich dit meer in negatief gedrag. Bijten in de benen, claimen van mij en mijn vriend, opspringen, trekken aan de lijn, enz. Onze grootste zorg was de angst die in Fonske leefde. Hij was bijna overal bang van en op straat werd dit enkel erger. Uit deze angst én onzekerheid zou hij zelfs vreemde mensen aanvallen.

Hopende dat we met de ervaring van onze vorige hond, een boxer, Fonske zouden kunnen helpen hebben we op nog geen 6 maanden oud de hulp ingeschakeld van een hondentrainster. Zij leerde ons hoe we enkel op het goede gedrag positief moesten reageren en het negatieve moesten negeren. Zo hebben we wel de basiscommando’s en een toch wel sterke basis kunnen opbouwen met Fonske.
Desondanks bleef Fonske uithalen naar vreemde mensen, trekken aan de lijn en vooral bijten en claimen van ons, zijn baasjes.

Het was duidelijk dat we nog steeds hulp nodig hadden want we geraakten maar niet voorbij Fonske zijn muur. Na verschillende mails, berichten en hulpkreten naar de hondentrainster zonder antwoorden, zijn we bij MOTICO terecht gekomen. Kenneth gaf ons meteen vertrouwen en een geruststelling dat we Fonske echt wel kunnen helpen. We wilden absoluut niet dat Fonske een slechte naam zou krijgen zoals zijn ras vaak krijgt. Na een kennismaking waren we er van overtuigd dat hij ons kon helpen.

Fonske is kort daarna 3 weken op interne training geweest. Elke dag kregen we filmpjes en een korte update van hoe de dag is geweest. Het leuke was te weten dat Fonske daar op zijn gemak zat en zich thuis voelde, want als eigenaar stuur je niet zomaar je hond weg of naar iemand anders zijn thuis.

Na de interne training is Fonske naar huis gekomen en meteen merkten we een verschil. Fonske was rustiger, meer op zijn gemak. Luisterde enorm goed en tot onze grote verbazing, genoot van zijn rust in de bench. Fonske is nu een 3 weken terug thuis en in deze periode is hij nog veel meer naar ons toegegroeid. Er is een betere band, wederzijds vertrouwen en we kunnen eindelijk van hem genieten.

Als we vragen hebben kunnen we steeds bij MOTICO terecht en krijgen meteen antwoord. We zijn nog steeds in training en hebben nog veel privélessen & groepslessen te komen maar het is nu al duidelijk dat MOTICO een uitstekende keuze is geweest voor zowel Fonske als voor ons. Want ook wij hebben nadien veel uitleg en ondersteuning nodig gehad. Fonske heeft nog steeds wel eens zijn kuren, maar deze keer hebben wij hem onder controle en kunnen we hem veel vaker mee op stap nemen dan voordien.

 

Koen & Laura

Dit verhaal delen :