Interne hondentraining Tchaij, Duitse Herder

Hondenschool/Hondentraining voor trekken aan de leiband, uitvallen naar honden, gehoorzaamheid mét en zonder leiband.

"[...]Dus probeerde ik na een paar weken hetzelfde, maar daar stuurden ze me naar huis, anderen waren bang van Tchaij, en hij haalde uit naar elke hond dat langskwam. Zo ook tijdens het wandelen werd er uitgehaald naar zowel mensen als honden."

Volg ons op sociale media:

interne hondenschool hondentraining duitse herder
Ik heb Tchaij geadopteerd toen hij 11 maanden was vanuit een gezin in Nederland. Hun reden voor de adoptie was dat ze geen tijd genoeg hadden. Hierbij ben ik al zijn 3de baasje.

We hadden een ‘instant klik’ en hij week niet meer van mijn zijde. Bij mij was hij een heel leuke lieve, speelse hond. Het wandelen daarentegen ging met trekken en sleuren. Verschillende halsbanden heb ik geprobeerd, maar niets hielp. Ook hadden ze me al laten weten dat Tchaij niet bij andere dieren kon, maar een les in de hondenschool zou zeker lukken. Ze waren immers zelf een paar keer geweest.


Dus probeerde ik na een paar weken hetzelfde, maar daar stuurden ze me naar huis, anderen waren bang van Tchaij, en hij haalde uit naar elke hond dat langskwam. Zo ook tijdens het wandelen werd er uitgehaald naar zowel mensen als honden. Ik durfde de straat bijna niet meer op met hem.

Zo zijn we bij Motico uitgekomen en dit heeft ons leven helemaal veranderd! Ik stond niet meteen achter de werking met een e-collar en prikband maar ze geven je een duidelijke uitleg en inderdaad als je het op de juiste manier gebruikt is het echt super! Nu zijn de wandelingen heel aangenaam, trekt Tchaij niet meer en loopt mooi aan de voet.


Hij kan off-leash aan voet wandelen of vrij gelaten worden en komt mooi terug als ik roep. Zelfs met andere honden is er geen probleem meer. We kunnen terug overal komen, en krijgen vaak reacties van mensen dat hij heel goed luistert. Kortom, ik kreeg een heel andere hond terug!

Dankjewel Motico!


Evy

Dit verhaal delen: