Interne hondentraining Aldo, Golden Retriever

Hondentraining voor trekken aan de leiband, niet terugkomen bij het roepen, graven en vernielzucht


"Hij begon ook steeds meer te trekken aan de leiband, deed compleet z’n eigen zin, maakte prachtige diepe putten in de tuin, rukte alle planten uit en liep de straat op telkens de voordeur openging. Rennen achter auto’s en het kapotbijten van schoenen,… We waren ten einde raad." 

Volg ons op sociale media:

Hondentraining Golden Retriever
Sinds april 2015 zijn we de trotse eigenaar van een Golden Retriever, Aldo. We hadden zorgvuldig gewikt en gewogen en besloten om voor een Golden te gaan omdat die makkelijk en rustig zouden zijn. Niks is minder waar, Aldo blijkt een ongelofelijke energie te hebben en ondanks privé training aan huis (was niet voldoende), nadien 2 maal per week groepstraining in een hondenschool…

Toen Aldo daar in een klasje terechtkwam bij de ‚moeilijke honden’ wist ik dat ik verder moest zoeken. Aldo begon ook steeds meer te trekken aan de leiband, deed compleet z’n eigen zin, maakte prachtige diepe putten in de tuin, rukte alle planten uit en liep de straat op telkens de voordeur openging. Rennen achter auto’s en het kapotbijten van schoenen,… We waren ten einde raad.

Toen ik op de site van Motico las dat het mogelijk was om via een interne training toch een heel aangename hond te hebben besloot ik deze stap te nemen.


Aldo is een maand bij Kenneth gegaan en via filmpjes en gesprekken konden wij perfect volgen hoe het ging. Toen Aldo terug thuis kwam van de interne training was ik eigenlijk vrij zenuwachtig. Ik had schrik dat Aldo snel in zijn oude gewoontes zou hervallen. Maar niks is minder waar!

Aldo is nu al een hele tijd terug uit de interne training en slechts de eerste 10 dagen gebruikte ik de e-collar nog bij het wandelen. Nu wandelt Aldo overal met me mee en meestal mooi los naast me.


Hij luistert zeer goed en verliest me ook niet uit het oog als hij losloopt. Zelfs bij een eend of wegspurtend konijn (hoeveel zin hij ook heeft om er achter te gaan), hij blijft mooi aan de voet. En doordat Aldo echt luistert naar alle commando’s, kan je bij ‚down’ eindelijk mooie foto’s maken. Hij blijft immers geduldig liggen en poseren:)

Aldo is veel rustiger geworden doordat het wandelen een echt plezier is. Ook leerde Aldo zwemmen bij Kenneth. Hij gaat nu vaak zwemmen en is fantastisch om te zien!

Ik krijg regelmatig complimenten van voorbijgangers over onze toch wel zeer netjes opgevoede hond. Dit was echt niet gelukt zonder Motico. Kenneth, je maakt echt wel het verschil!


Dit verhaal delen op sociale media: