Interne hondenschool Bibi & Boef, Dobermanns

Hondenschool/Hondentraining voor opspringen, trekken aan de leiband, gehoorzaamheid mét en zonder leiband en goede manieren ;) 

"Het huis was vaak letterlijk te klein voor de honden, ze sprongen op de bank, op tafel, op bed en het liefst ook met de voorpoten op het aanrecht als er eten gemaakt werd." 

Volg ons op sociale media:

hondentraining hondenschool dobermanns
Wij hebben 2 Dobermanns, een teefje van 14 maanden en een reu van 10 maanden.

Beide zijn een aantal weken terug samen naar de interne training bij Motico geweest. Wij hebben gekozen voor de interne trainen omdat onze honden elkaar geen seconde met rust konden laten. Het huis was vaak letterlijk te klein voor de honden, ze sprongen op de bank, op tafel, op bed en het liefst ook met de voorpoten op het aanrecht als er eten gemaakt werd.

Buiten aan de lijn, liepen beide honden voor ons uit en trokken ze aan de riem. Een vervelende bijkomstigheid was dat onze beide honden mensen op straat en bezoek thuis, begroetten met springen en het liefst een lik door je gezicht. Onze honden bedoelde dit niet verkeerd; echter willen wij deze begroeting niet hebben.Nadat wij een mail hadden gestuurd naar Motico, zijn wij de dag erna terug gebeld door Kenneth. Aan Kenneth hebben wij bovenstaande punten uitgelegd. Kenneth gaf aan dat dit drukke gedrag voor 95% uit de honden gehaald kon worden. Kenneth benoemde ook dat het pups zijn, die in deze fase van hun leven druk zijn. Kenneth benoemde dat wij de honden moeten leren hoe ze hun rust kunnen pakken en waar ze druk mogen zijn (zoals buiten in het park als ze “vrij” zijn) Na dit gesprek van bijna een uur hebben wij besloten de honden op interne training te sturen.

Tijdens de 3 weken intern heeft Jana ons meerdere malen foto’s en filmpjes doorgestuurd over de voortgang van de honden. Halverwege de training zijn wij een ochtend op bezoek geweest bij Jana en de honden. Jana heeft ons hier de ecollar uitgelegd en is samen met de honden en ons gaan wandelen.

Dit contact moment met de honden was na 1,5 week, echter hadden wij op het moment van wandelen met Jana 2 totaal andere honden. De honden liepen aan de voet, trokken niet meer aan de riem en met een kleine correctie van de ecollar negeerde ze andere honden. Wij konden ons op dat moment niet voorstellen dat de honden nóg beter zouden kunnen gaan luisteren.

Na 3 weken interne training zijn we de honden gaan halen. Beide honden konden los lopen, aan de voet en luisterde naar de commando’s die wij gaven. Dot was voor ons onvoorstelbaar, honden die los konden. Voorheen als een hond zich per ongeluk trok, stonden we een half uur te roepen en te fluiten.

Het grootste verschil was echter de rust in huis. Doordat de honden buiten zo aan het opletten zijn op onze commando’s en willen werken voor een beloning, waren ze thuis moe. De honden weten in huis waar hun plaats is. De honden blijven op de plaats liggen totdat wij het commando “vrij” geven. Dit is een enorm verschil met voor de training. De honden kunnen nu samen vrij zijn in huis, zonder dat ze stoeien en overal op springen.

Buiten kunnen de honden loslopen en komen aan de voet wanneer hier het commando voor gegeven wordt. De honden hebben door de interne training en de ecollar hun vrijheid terug. De honden kunnen eindelijk hond zijn en lekker spelen, zwemmen en ravotten waar dit toegestaan is. In huis zijn het echte knuffel honden geworden die graag bij je komen liggen.

Wij raden iedereen, met wat voor een obstakel betreft het opvoeden van een hond, Motico aan! Kenneth en Jana zijn mensen met een gouden hart waar je je welkom voelt.

Door Motico hebben wij een totaal ander leven gekregen.


Roger & Ivy         

Dit verhaal delen: