Interne hondentraining Juul, Dwergteckel

Hondentraining/Hondenschool voor trekken aan de leiband, uitvallen naar andere honden en algemene gehoorzaamheid.

"Vóór de opleiding bij Motico was er met Juul niet veel aan te vangen.   Blaffen in de tuin, trekken aan de leiband, blaffen tijdens de wandelingen bij ons in de buurt alsook in een winkelcentrum." 

Volg ons op sociale media:

Wij zijn de trotse bezitters van een ruwharige dwergteckel Juul. 


Vóór de opleiding bij Motico was er met Juul niet veel aan te vangen.   Blaffen in de tuin, trekken aan de leiband, blaffen tijdens de wandelingen bij ons in de buurt alsook in een winkelcentrum. Op bezoek gaan bij vrienden en Juul meenemen, ook dat was not done.


Ten einde raad zijn we bij Motico verzeild geraakt. We hadden een telefonisch gesprek met Kenneth die ons meteen geruststelde en ons liet verstaan dat deze problemen heel herkenbaar waren.  We opteerden om Juul een interne cursus te laten volgen waarbij hij een drietal weken bij Kenneth en Jana zou verblijven en een doorgedreven gehoorzaamheidscursus zou volgen.  


Het was zeker niet makkelijk om hem drie weken te moeten missen maar wetende dat hij echt wel in goede handen was, verzachtte uiteraard een beetje de pijn. Na twee weken was er een tussentijdse evaluatie.  We konden onze ogen niet geloven. Juul was precies een andere hond geworden.  Nog een weekje later was er de overdracht in Hasselt en deden we een stadswandeling.


Sindsdien nemen we Juul overal waar we kunnen mee naar toe.  De basiscommando's voert hij vlekkeloos uit en ook het wandelen offleash verloopt prima. Het loslopen in de bossen is iets wat Juul het liefste doet (welke hond niet?).We hebben zelfs al twee keer ongestoord een terrasje gedaan. Het kruisen van honden bij ons in de buurt is nog een werkpuntje maar ook dat komt vast goed. 


We zijn zeer tevreden over het werk van Jana en Kenneth en zijn blij dat we deze stap genomen hebben."


Bart


Dit verhaal delen: