Interne hondentraining Lays, Kleine Münsterländer

Hondentraining/Hondenschool voor trekken aan de leiband, blaffen naar passerende honden, loslopen.


"Wij houden van lange wandelingen maar tijdens het wandelen trok Lays constant. Hij was enorm nieuwsgierig en wilde iedereen en elke hond begroeten maar steeds veel te wild en overenthousiast wat ertoe leidde dat sommige honden negatief reageerden." 

Volg ons op sociale media:

hondentraining hondenschool munsterlander
Wij houden van lange wandelingen maar tijdens het wandelen trok Lays constant. Hij was enorm nieuwsgierig en wilde iedereen en elke hond begroeten maar steeds veel te wild en overenthousiast wat ertoe leidde dat sommige honden negatief reageerden.

We hebben hondenschool met hem gedaan, boeken verslonden, raad gevraagd, alle mogelijke tuigjes uitgeprobeerd maar niks bleek te helpen om z’n enthousiasme te temperen of zijn aandacht te krijgen.

Ik had het gevoel dat ik steeds negatief moest zijn tegen hem… ik was stilaan m’n moed aan het verliezen dat ik ooit op een deftige manier met hem zou kunnen wandelen… laat staan loslaten!

Toen ik op een dag voor de zoveelste keer aan het googelen was in de hoop de zoveelste tip of manier te vinden om deftig te kunnen wandelen kwam de website van motico hondentraining onder mijn aandacht… de info op de website sprak mij aan en gaf mij ergens weer hoop … zou het echt mogelijk zijn om Lays te laten heropvoeden?

Een tijdje later, na de zoveelste frustrerende wandeling heb ik contact opgenomen met Motico voor een kennismakingsgesprek. Kenneth heeft mij toen uitvoerig geïnformeerd over het gebruik van de ecollar met positieve motivatie en besproken wat de problemen en mijn verwachtingen waren van Lays na het bootcamp.

Ik ga niet ontkennen dat ik Lays met een klein hartje heb weggedaan naar het bootcamp maar Jana en Kenneth gaven me direct een goed gevoel, ik kreeg tijdens het bootcamp enkele updates hoe de opleiding verliep. Toen we Lays gingen oppikken kon ik m’n ogen niet geloven : hij was meer gefocust, liep mooi aan de voet en zelfs los lopen bleek nu mogelijk. Na wat opleiding omtrent het gebruik van de ecollar op een positieve manier en nog wat nuttige tips was het aan ons om verder te oefenen…

We zijn nu enkele weken verder en het is alsof een droom is uitgekomen: iedereen geniet opnieuw van de wandelingen. Lays kan z’n energie kwijt door los te lopen, hij speelt nu met andere honden, wij genieten van hem zo gelukkig te zien en hij is nu een aangename hond geworden, ook thuis als er bezoek komt of er passeert een hond langs onze tuin, is hij nu geen wildebras meer!

Jana en Kenneth: wij zijn jullie oneindig dankbaar, we hadden dit niet meer voor mogelijk gehouden want Lays is reeds 6,5 jaar !

Carine

Dit verhaal delen: