Interne hondentraining Max, Labrador Retriever

Hondentraining Labrador voor loslopen, trekken aan de leiband en algemene gehoorzaamheid

"Wandelen ging niet zonder dat hij hijgend aan de leiband trok, en dit gedurende een hele wandeltocht. Hem loslaten durfden we niet, Max zou nooit terugkomen. Toen hij in een wandeling papa omver getrokken had, omdat hij een afleiding gezien had,[...]"


Volg ons op sociale media:

Labrador Training Hond
Onze Max is een zwarte labrador met enorm wat temperament en energie. Na mijn verhuis heeft mijn papa de zorg voor Max op zich genomen. Maar na een jaar was Max geen pup meer en zijn kracht was ongelofelijk. Wandelen ging niet zonder dat hij hijgend aan de leiband trok, en dit gedurende een hele wandeltocht.


Hem loslaten durfden we niet, Max zou nooit terugkomen. Toen hij in een wandeling papa omver getrokken had, omdat hij een afleiding gezien had, ging er bij mij een belletje rinkelen.


Dit kon niet meer. Hierna hebben we de hulp van Motico ingeroepen. Ik had al enkele positieve verhalen gehoord en geloofde erin.

Na 3 weken interne training kregen we Max terug en mochten we ermee aan de slag. Wat een hemelsbreed verschil, we hebben zelfs even getwijfeld of het wel ‘onze’ Max was. Dankzij de trainingen en de e-collar loopt Max rustig langs ons tijdens een wandeling en komt hij mooi terug als we hem roepen. Hij doet zijn commando’s perfect.


Ook leert hij nu meer en meer andere honden te negeren bij het voorbij wandelen. Een zaligheid zowel voor hem als voor ons om een toertje te gaan wandelen. En het toffe is, Max is Max gebleven, zijn temperament is hij niet verloren, alleen een beetje beheerder :).

Dank je wel Kenneth!


Dit verhaal delen: