Interne hondentraining Senco, Dobermann

Hondentraining/Hondenschool voor goede manieren, goede gehoorzaamheid mét en zonder leiband, kalmer gedrag.

"Zetels, salontafel, vuilzakken, tapijten, één grote speeltuin voor hem. Onze Franse bulldog van 5 jaar kon hij niet rustig zien zitten. Alles was leuker dan zijn baasje, alles moest eraan geloven, Senco was onvermoeibaar" 

Volg ons op sociale media:

Senco is een Dobermann reu van 8 maanden oud. Toen wij hem als puppy van 7 weken mochten afhalen was ik er zeker van dat ik hem van in het begin alles zelf kon leren. Mooie ontspannen wandelingen stonden op het programma.

De (beloningsgerichte) training ging vlot, maar zijn aandacht was steeds van korte duur. Zetels, salontafel, vuilzakken, tapijten, één grote speeltuin voor hem. Onze Franse bulldog van 5 jaar kon hij niet rustig zien zitten. Alles was leuker dan zijn baasje,alles moest eraan geloven,Senco was onvermoeibaar.

Na 2 maanden dan toch maar vol goede moed naar de hondenschool. Op het trainingsveld met snoepjes deed hij het prima maar eens thuis of op straat was er nog altijd geen houden aan. Er moest iets gebeuren, zo kon het niet verder, mijn droomwandelingen werden stilaan nachtmerries.

Na een avondje googlen bij Motico terechtgekomen en beslist om Senco 3 weken op interne training te laten gaan. Onze puppy voor 3 weken afgeven was zeker niet gemakkelijk maar we moesten doorbijten.

Tijdens de training (na 2 weken) mochten we Senco eens bezoeken. De introductieles van de E-collar gecombineerd met een wandeling zorgde ervoor dat ik van de ene in de andere verbazing viel. Dat dit gecontroleerd kon , zonder trekken,sleuren en omkopen met snoepjes was een verademing. Dit is onze hond maar veel minder chaos en stress.

Een weekje later EINDE BOOTCAMP. (eindelijk ;))

Wat een verschil!!!! Senco trekt niet meer aan de leiband, is rustig, kan op de plaats blijven liggen, maakt plaats voor ons als we de deur open doen, hij is aandachtig, … ‘s Avonds is hij voldaan, moe en slaapt op zijn bedje.

Jana en Kenneth, bedankt om de rust bij ons in huis terug te brengen.


Steven

Dit verhaal delen: