Lessenpakket hondentraining Sam, kruising Doberman - Weimeraner

Hondentraining voor trekken aan de leiband, blaffen voor aandacht, overprikkeld wild gedrag en gehoorzaamheid bij het los lopen

"Door de goede ondersteuning van Jana tijdens de trainingen en de oefeningen die ze meegeeft, hebben wij een nieuw leven gekregen. Met plezier en rust kunnen wij volop van onze hond genieten."

Volg ons op sociale media:

Sam was altijd een lieve hond maar heel dominant, hij was de baas. Op ons blaffen als hij zijn zin niet kreeg, continu kussens en schoenen pikken, weg van ons lopen als we hem riepen en aan de lijn trekken.

Wij hadden al privéles gehad bij een andere trainer maar daar lag de focus op het belonen. Sam vond dat natuurlijk fantastisch want hij kreeg aan een stuk door van alles lekkers, alleen zodra het op was, veranderde zijn gedrag direct. Ook als je hem niet snel genoeg iets gaf, kreeg je de wind van voren van hem met zijn geblaf. 

Hierdoor was hij niet echt welkom op veel plekken en vonden mensen hem vervelend en waren mensen bang voor hem. Ik ben toen opnieuw gaan zoeken naar een andere manier van trainen en kwam bij Motico uit. Na een kleine twijfel omdat het toch wel wat geld kost en je hoopt dat het maar werkt, besloten we dat een poging gingen wagen. Na 1 les was het ons geld dik en dubbel al waard! Wat een verschil is het nu bij ons thuis, wij hebben een nieuwe hond in huis. 

Doordat Jana goede instructies geeft over het gebruik van de band en oefeningen meegeeft naar huis werkt het super goed. Hij heeft de band elke dag om en doordat de band alleen al om is zonder dat hij aanstaat, is zijn gedrag al helemaal anders in huis. Hij heeft zijn rust nu gevonden en is heel aangenaam in de omgang. Wij kunnen nu rustig met hem wandelen zonder enig getrek. Mensen zijn niet meer bang voor hem maar zijn juist boos op ons als we hem niet meenemen! 

Door de goede ondersteuning van Jana tijdens de trainingen en de oefeningen die ze meegeeft, hebben wij een nieuw leven gekregen. Met plezier en rust kunnen wij volop van onze hond genieten.


Selina


Dit verhaal delen: