Methodes hondentraining

Methodes hondentraining

Onze methodes en technieken zijn snel, effectief en makkelijk te leren omdat ze inspelen op de natuurlijke motivatie en instincten van de hond. Je hond zal snel leren wat je van hem verwacht.

Je kan onze training omschrijven als gebalanceerd. Dit wil zeggen dat wij wij zowel positieve als negatieve motivatie gebruiken om een hond te trainen. In het leerproces gebruiken wij nooit correcties en wordt voornamelijk voedsel, speelgoed, affectie gebruikt om honden te motiveren en om snelle en betrouwbare reacties te krijgen.

Hoewel deze aanpak voor sommige honden kan werken zien wij in de praktijk vaak problemen opduiken. De reden is heel simpel. In de buitenwereld heeft u concurrentie van andere dingen die veel leuker zijn voor een hond (vb. jagen, andere honden, spelende kinderen,…) dan zijn motivatie voor voedsel, speelgoed of aandacht voor de eigenaar.

We moeten de hond dus ook leren dat hij gehoorzaam moet zijn, ook als hij niet gemotiveerd is of indien de afleidingen groter zijn dan de beloning.

De meeste trainers zijn te beperkt in hun aanpak met gedragsproblemen of gehoorzaamheid. Ofwel gebruiken ze enkel positieve methodes en willen ze geen gepaste correcties gebruiken… of ze gebruiken hoofdzakelijk correcties en motiveren de hond niet.

Onze GEBALANCEERDE methode leert de hond dat gedragsproblemen of ongehoorzaamheid niet OK zijn. Maar het leert dat het omgekeerde, goede gehoorzaamheid en structuur goed beloond worden

Wij kunnen dus niet zeggen dat wij pure positieve trainers zijn daar wij niet geloven dat dit haalbaar is voor elke hond, zonder leiband en op plaatsen waar veel afleidingen zijn.

Als je graag enkel werkt met een pure positieve trainer, kan je ons altijd mailen en kunnen we jou enkele goede trainers aanbevelen.

U zit met de handen in het haar?

Vul dit formulier in voor een
GRATIS demonstratie en
gedragstest te boeken!