Privé hondentraining Pepper, Cavalier King Charles

Hondentraining/hondenschool voor uitvallen, trekken aan de leiband, veilig en gecontroleerd loslopen, ...

"Vrolijk blaffend kon hij soms langs ons door de deur uitrennen. Zo snel hij kon naar de wielen van een passerende auto. 4x kon een chauffeur tijdig remmen. Ook uitstapjes naar een wandelbos of eender welk event met mensen, honden, fietsers,… waren voor hem een feest, voor ons pure frustratie."

Volg ons op sociale media:

privé hondentraining cavalier king charles

Onze eerste pup in huis… Vol goede moed begonnen we aan het opvoedingsproject. Hoe ongelooflijk schattig was hij, onze Cavalier King Charles. Eindeloos geduldig waren we. 3 kinderen opvoeden waarvan de oudste ondertussen 22 geeft heus wel zelfvertrouwen. We beseften ook dat we van den beginnen consequent dienden te zijn. Boeken werden verslonden, het internet afgespeurd naar de beste tricks & tips.

Hondenschool en andere ervaringen werden getest. Maar onze Pepper had zo zijn eigen ideeën. Vrolijk blaffend kon hij soms langs ons door de deur uitrennen. Zo snel hij kon naar de wielen van een passerende auto. 4x kon een chauffeur tijdig remmen. Ook uitstapjes naar een wandelbos of eender welk event met mensen, honden, fietsers,… waren voor hem een feest, voor ons pure frustratie. Sleuren aan de lijn, desnoods op de achterpoten en schril blaffend. Een terrasje? Eindigde steevast met Pepper in de auto… dit was niet wat we voor ogen hadden. Onze lieve kleine Cavalier hoort nu bij ons en we hebben hem er graag bij. Liefst zonder angst voor zijn uitspattingen…

Na lang aarzelen en de gruwelverhalen over de eCollar te hebben aanhoord nam ik contact met Motico om hun ervaring te horen. Kenneth kwam heel correct over en was in onze ogen een echte hondenvriend. Met hart en ziel. Pepper is nu 1,5 jaar oud en zo wilden we niet verder. Jana zou de privéles met de eCollar geven.

Ze deed dit met een handige geluidsbox zodat ik hoorde wanneer Pepper een kleine stimulatie kreeg. Ik noem het liever een korte, zachte trilling. Ja, ik heb het zelf ook in mijn hals getest. Hij reageerde bijzonder snel op de prikkel en diezelfde les kon ik al met Pepper over straat wandelen zonder een overdreven reactie van hem naar de voorbijrijdende auto’s. Een openbaring.

Ik oefende thuis verder onder goedkeurend oog en grote verbazing of zelfs verwondering van de andere gezinsleden en familie. Apetrots en genietend met volle teugen wandelen we nu overal en kan er zelfs een terrasje af. En Pepper? Zeker weten dat hij nog steeds onze olijke lieve vriend is die vrolijk door de boomgaarden rent en zich ‘s avonds bij ons in de zetel vlijt. Zonder Kenneth en Jana met hun deskundige begeleiding van de E- Collar (en dat benadruk ik graag) was dit zeker weten nooit gelukt. Aansluitend zijn er groepslessen/-wandelingen waarvan ik er recent één meedeed. Een bevestiging van een juiste keuze.

Motico en de eCollar: dankzij correcte, professionele begeleiding een aanrader!!!


Caroline

Deel dit verhaal: