Privé hondentraining Odin, straathond

Hondenschool/Hondentraining voor het leren veilig los lopen en algemene gehoorzaamheid

"Al snel merkten we dat deze jongen heel veel energie had. Een lange wandeling of joggen met het baasje, daar wordt Odin niet moe van... Odin wil rennen, zo hard hij kan. Daarom gingen we les volgen bij Motico." 

Volg ons op sociale media:

hondentraining hondenschool dobermanns

Deze knappe kerel is Odin.

 

Een Roemeense straathond die in augustus in ons gezinnetje terecht kwam. Al snel merkten we dat deze jongen heel veel energie had. Een lange wandeling of joggen met het baasje, daar wordt Odin niet moe van... Odin wil rennen, zo hard hij kan. Daarom gingen we les volgen bij Motico.

 

We leerden via online video’s de basisgehoorzaamheid en wanneer deze gekend was kregen we privéles van Jana. Ze leerde ons hoe de e-collar werkt en hoe we deze correct moeten gebruiken. Ze gaf ons de nodige tips en tricks die we konden toepassen tijdens het trainen en tijdens het wandelen. Al deze tools zorgden voor een nog betere relatie tussen Odin en mij.

 

Al na enkele weken was er zoveel vertrouwen opgebouwd tussen ons dat ik hem los durfde laten op wandeling. Eindelijk mocht hij rennen, zo hard hij kon! Nu mag hij altijd loslopen tijdens onze wandelingen. Wanneer ik andere mensen tegenkom roep ik Odin bij mij, hij komt onmiddellijk en loopt dan mooi aan de voet.

Gehoorzaam wanneer het moet en zotjes wanneer het kan! Geen getrek meer aan de leiband maar een hond die luistert, een hond die oog heeft voor zijn baasje. Een hele verademing! Minder stress en meer genieten!

 

Na het doorlopen van het lessenpakket mochten we aansluiten bij de groepslessen. Oefenen met afleiding. Oefenen op netjes aan de voet lopen op de markt en in de stad. Off leash wandelen in het bijzijn van andere honden. Iedere les is een geweldig oefenmoment waarop we zoveel bijleren! 

 

Ik kan Motico zeker aan iedereen aanbevelen. Waarom moeilijk doen als het ook zo simpel kan?

Het is een geweldige ervaring!

Niet twijfelen, gewoon doen!

 

Nele

 

Dit verhaal delen: