Privé hondentraining Pia, Mechelse Herder

Hondentraining voor gehoorzaamheid en uitvallen

"We waren de blikken van de mensen beu, we wilden terug uitstappen maken met z’n allen, genieten van de wandelingen en elkaar.


Hondenschool en therapeuten boden ons geen oplossing. We merkten GEEN verandering in Pia’s gedrag en toen verscheen Motico in mijn zoekopdracht!  "

Volg ons op sociale media:

Hondentraining Mechelaar Uitvallen

De wereld was te groot voor kleine Pia.


Toen puppy Pia eindelijk naar huis mocht zaten we boordevol plannen: We zouden haar meenemen naar de markt, de winkel, terrasjes, hondenschool, … en toen ging België op slot door de eerste Corona lockdown en zag Pia’s socialisatieperiode er helemaal anders uit.


Geen school, geen winkels, geen auto’s… kortom: geen indrukken. Na de lockdown werd snel duidelijk hoe nefast dit was: de vele nieuwe indrukken waren te veel voor Pia en buiten haar vertrouwde omgeving werd ze onhandelbaar.


Ze kreeg al die prikkels niet verwerkt en dit resulteerde in trekken aan de leiband, bijten in de leiband, opspringen tijdens het “wandelen” naar ons, auto’s, fietsers. Bovendien had ze van onze Jack Russell geleerd dat ze moest uitvallen naar andere honden wat bij een Jack Russell nog door de vingers gezien kan worden maar bij een Mechelse Herder meteen heel agressief overkomt.


We waren de blikken van de mensen beu, we wilden terug uitstappen maken met z’n allen, genieten van de wandelingen en elkaar. Hondenschool en therapeuten boden ons geen oplossing. We merkten GEEN verandering in Pia’s gedrag en toen verscheen Motico in mijn zoekopdracht!


Door de slechte reputatie van de e-collar waren we eerst wat terughoudend maar Jana stelde ons gerust dat dit Pia’s lieve karakter niet zou veranderen maar haar zou leren de prikkels te plaatsen en steun te zoeken bij haar baasjes. En dat deed het!!!!


Na de eerste les zagen we al resultaat: Pia liep ontspannen naast ons, de e-collar gaf haar zo veel duidelijkheid en sturing en ze besefte al heel snel dat al die paniek voor niets nodig was. Tranen van blijdschap hebben we gehuild! Onze hond was TOCH normaal!!!


Pia blijft een Mechelse Herder en enorm reactief (dat wisten we natuurlijk toen we haar kochten ) maar haar zelfvertrouwen groeit elke dag! Ze is nog steeds die lieve kleine knuffelbeer en dankzij Motico is ze nu helemaal klaar om eindelijk die grote wereld te verkennen!


Dankjewel Jana & Kenneth!

Stefani, Bernard, Zorro & Pia