Privé hondentraining Pinot, Patrijshond

Hondentraining Patrijshond voor niet mooi wandelen, trekken, uitvallen en niet terugkomen bij het roepen.


"[...]Echter, eens buiten... hopeloos. Niet mooi langs het been wandelen, trekken, uitvallen naar andere honden en niet terugkomen vierden hoogtij. Ik was bang om te gaan wandelen, mede omdat ik vreesde dat ik hem niet zou kunnen houden."

Volg ons op sociale media:

patrijshond training

Onze Pinot is een zeer lieve aanhankelijke hond, die zijn baasje om zijn pootje draait. Binnen in huis luisterde hij naar ons, eens buiten waren de prikkels te sterk.

Sinds de de leeftijd van 10 weken is Pinot naar de hondenschool geweest, waar hij de basisbegrippen zoals zit, lig, volg,…goed leerde kennen. Echter, eens buiten. ..hopeloos. Niet mooi langs het been wandelen, trekken, uitvallen naar andere honden en niet terugkomen vierden hoogtij. Ik was bang om te gaan wandelen, mede omdat ik vreesde dat ik hem niet zou kunnen houden. Wandelen in de natuur zoals bij onze vorige hond zat er niet in, Pinot zou nooit terugkomen.

Ten einde raad, op aanraden van een kennis, ben ik naar Motico gegaan. Het klikte meteen met Kenneth en Jana. De individuele lessen zorgde er voor dat ik de ecollar goed leerde gebruiken en Pinot op een zachte manier leerde bijsturen. Ik zou het nooit gedurft hebben zonder hun begeleiding. Het juiste gebruik is ook heel belangrijk, zodat het voor de hond ook duidelijk wordt wat je van hem verwacht.

Ondertussen heb ik twee socialisatiewandelingen mee gedaan met verschillende vreemde honden en deze zijn zeer aangenaam verlopen. Ook kan ik nu in de natuur gaan wandelen en Pinot los laten rennen, want hij komt steeds terug. Afgelopen zondag liep hij los in het veld toen er een grote vogel laag over kwam vliegen. Zoals verwacht ging onze jachthond snel er achter aan….de ecollar toen gebruikt en hij kwam dadelijk terug. Dit voorval gaf mij een grote geruststelling. Nu kunnen baasje en hond ten volle genieten van de wandeling.

Kenneth en Jana, jullie blijven goede raad geven tot we het goed onder de knie hadden. Heel erg bedankt!!!


Marleen

Dit verhaal delen: