Privé hondentraining Shira, Sheltie

Hondentraining Sheltie voor overmatig blaffen, trekken aan de leiband.

"Als er iemand aan de deur kwam en de bel ging dan ging ze bijna door het lint. Ook zelfs als er nog maar iemand voorbij liep, laat staan met een hond erbij. Wandelen was een ramp als we andere honden tegen kwamen."

Volg ons op sociale media:

Privé Hondentraining Hondenschool Sheltie

Onze Shira is een sheltie van bijna 9j. Ze is een lieve meid maar zeer gevoelig en ze reageerde op allerlei dingen.

Als er iemand aan de deur kwam en de bel ging dan ging ze bijna door het lint. Ook zelfs als er nog maar iemand voorbij liep, laat staan met een hond erbij. Wandelen was een ramp als we andere honden tegen kwamen. Dus probeerden we dat zoveel mogelijk te vermijden. Liefst ergens waar we helemaal geen hond tegen kwamen. Ze had dan ook zeer veel stress.

Door een privétraining te volgen bij Kenneth en Jana heb ik een andere hond gekregen.

Ongelooflijk wat een resultaat! Door het trainen met de E-collar heeft Shira geleerd dat ze niet meer hoeft te reageren op al deze dingen.

We hebben een aantal weken geleden een wandeling meegedaan en zeker meer dan 20 honden tegen gekomen, ze blijft rustig en blaft er niet meer op. Ook als de bel gaat is het geen probleem meer en ik kan bezoek ontvangen zonder dat ik haar moet afzonderen omdat ze zoveel stress had. En je kon duidelijk zien dat ze geen angst of stress had tijdens de training en ze werd al snel heel rustig.

Het is zeer belangrijk om dit te trainen onder de professionele begeleiding van Kenneth omdat een E-collar niet zomaar als correctie mag gebruikt worden. Het wordt eerder gebruikt om een commando aan te leren zodat je hond leert om bv eerst naar zijn baasje te komen in bepaalde toestanden.

Zeker en vast een aanrader!


Donja

Deel dit verhaal op sociale media: