Privé hondentraining Syrah, Duitse Korthaar

Hondentraining/Hondenschool voor gehoorzaamheid mét leiband en gehoorzaamheid tijdens jacht, werking ecollar.

"Aangezien het niet mijn bedoeling is om te brullen op de hond of hevige rukken aan de leiband te geven, heb ik ervoor gekozen om eveneens een elektronische halsband aan te schaffen[...]"

Volg ons op sociale media:

prive hondentraining hondenschool Duitse korthaar

Bij het aanschaffen van onze nieuwe puppy - een Duitse Korthaar - hebben wij enkele zaken vooropgesteld;


  • We willen haar opleiden tot een hond die ons gehoorzaamt en die overal welkom is.
  • Mijn passie en die van de hond is jagen en het is noodzakelijk dat zij mijn instructies zonder aarzeling uitvoert. Bij een achtervolging op wild moet zij deze op mijn signaal onmiddellijk stopzetten wanneer er gevaar dreigt.


Collega jagers maken hiervoor gebruik van een elektronische halsband; een efficiënt hulpmiddel om de hond onder commando te houden.


Aangezien het niet mijn bedoeling is om te brullen op de hond of hevige rukken aan de leiband te geven, heb ik ervoor gekozen om eveneens een elektronische halsband aan te schaffen, op één voorwaarde, de training moest gebeuren onder deskundige begeleiding want het is niet de bedoeling om de e-collar als marteltuig te gebruiken.


Als baasje moet je er leren mee werken en aandacht hebben voor de hond en hoe zij dit alles ervaart.


Reeds na de eerste lessen konden we vaststellen dat onze hond op zijn 7 maanden heel vlug te conditioneren was en dit alles terwijl de viervoeter en het baasje er beiden plezier aan beleven.


Via onze dagelijkse oefeningen en met de tips die we krijgen tijdens de les - aangevuld met lessen via e-mail - hebben we na 1 maand een hond die veel rustiger is omdat zij nu weet wat we van haar verlangen.


We zijn zeer tevreden over de professionele aanpak van Jana en Kenneth.


Alex & Hilda


Dit verhaal delen: