Stafford Training School voor Junior

Hondentraining Stafford voor dingen stukbijten, trekken aan de riem, trekken naar andere honden en loslopen

"Alles verliep vlot met Junior totdat hij in zijn puberteit kwam, toen Junior de leeftijd van 7 maanden had was hij vol energie en wist hij van geen ophouden, koppig, dingen stukbijten, trekken aan de riem tijdens het wandelen en trekken naar andere honden."

Volg ons op sociale media:

Stafford Training School
Met Nieuwjaar kochten we vol met positieve verwachtingen een nieuwe pup nl. een Am.Stafford; Junior genaamd. Al snel groeide hij als kool en startte we met de puppy-lessen in de lokale hondenclub in onze gemeente.


Alles verliep vlot met Junior totdat hij in zijn puberteit kwam, toen Junior de leeftijd van 7 maanden had was hij vol energie en wist hij van geen ophouden, koppig, dingen stukbijten, trekken aan de riem tijdens het wandelen en trekken naar andere honden.


Dus we gaven de hondenschool op omdat we daar aan ons lot werden overgelaten… Ook bij andere honden kon je hem niet loslaten, hij kende zijn eigen krachten niet en sprong maar in het rond (hij had precies een paar schroeven kwijt J ).

Als we wilden wandelen in het bos konden we hem niet loslaten, hij vertrok volle vaart en kwam gewoon niet meer terug… tot ergernis toe zijn we dan hopeloos op zoek gegaan naar een geschikte hondentherapeut.

Na het internet af te gaan, kwamen we terecht bij Motico, onze voorkeur ging uit naar Kenneth omdat hij juist kennis van zaken had bij dit soort ras. De filmpjes op zijn website klonken te mooi om waar te zijn over hoe hij onhandelbare honden “omtoverde” naar een gehoorzame hond…. Na een verkennend gesprek met ons en een observatie van Junior zag Kenneth onmiddellijk dat hij ons kon helpen.


We hebben Junior bijna 4 weken op interne training achter moeten laten, met pijn in ons hart. Maar we wisten dat Junior anders in het asiel zou terechtkomen als er geen oplossing kwam.

Na 3 weken mochten we op bezoek komen en het leek alsof Junior een ander hond was geworden, zo gehoorzaam, rustig en het voornaamste hij luisterde! We konden onze ogen niet geloven; Junior kon zelfs spelen met andere honden! Hij bleek helemaal niet agressief te zijn, maar wel een enorme speelvogel vol met energie.

Kenneth heeft ons wegwijs gemaakt hoe we die opgekropte energie kunnen wegkrijgen, door Junior de hele dag door kleine taakjes te geven en te werken voor zijn voedsel. We hebben ook nog handige tips gekregen tijdens de opvolgingssessies zodat we Junior verder kunnen opvolgen. Nu kunnen we met een gerust hart onze hond los laten in het bos zonder de schrik te hebben dat hij wegloopt.


Greet

Dit verhaal delen op sociale media: