Hondenfluisteraar

Hondenfluisteraar

Wat is een hondenfluisteraar?

Wanneer mensen het woord ‘hondenfluisteraar’ horen denken ze meteen aan verschillende dingen. De meeste mensen zien een beeld voor zich van een man die een totaal agressieve, woeste of bange hond omtovert in een gehoorzame vriendelijke hond die zonder moeite aan de lijn naast de baas loopt en geen agressieve neigingen meer heeft.

Vaak wordt ‘hondenfluisteraar’ als iets magisch gezien. Alsof iemand die zichzelf hondenfluisteraar noemt een tovenaar is die met een zweep van zijn toverstaf een hond verandert. De werkelijkheid is echter anders. Met genoeg geduld, kennis en liefde voor de hond zouden veel mensen een hondenfluisteraar kunnen zijn.

Wat doet een hondenfluisteraar?

Een hondenfluisteraar is iemand die honden én mensen helpt. Wat veel mensen niet weten is dat gedragsproblemen van de hond in meer of mindere mate ook liggen aan het gedrag van het baasje. Een probleem oplossen waar je zelf, vaak zonder dat je het weet, deel van uitmaakt is erg lastig.

Een hondenfluisteraar kan je hier bij helpen.

Hij of zij kan enkel door het observeren van gedragingen van zowel de hond als de baasjes zien waar het probleem ligt en jou de handvatten geven om dit probleem op te lossen.

Uiteraard is niet één hond hetzelfde en moet de aanpak op een hond afgestemd worden. In de ene situatie zullen een hond en zijn baasjes al na één sessies met een hondenfluisteraar geholpen zijn, soms kost het meer werk en tijd om tot het gewenste resultaat te komen.

Belangrijk is om vertrouwen te hebben in een goede afloop en zelfverzekerdheid uit te stralen. Honden kunnen prima aanvoelen hoe het baasje zich voelt, dus wanneer het baasje angstig, boos of onzeker is zal de hond dit ook zijn.

Op zoek naar een hondenfluisteraar?

Ben je moedeloos omdat jouw hond niet luistert? Is hij agressief naar andere honden toe, of blaft hij hysterisch wanneer er iets onverwachts gebeurt? Dit zijn indicaties dat de hulp van een hondenfluisteraar geen overbodige luxe is.

Een hondenfluisteraar kan erachter komen waarom je hond ongewenst gedrag vertoont en gaat, uiteraard in overleg, op zoek naar een oplossing die voor zowel hond als baasjes optimaal is.

Een hondenfluisteraar werkt dan wel niet met magie, maar door zijn kennis toe te passen op jou en jouw hond kunnen er wonderbaarlijke veranderingen bewerkstelligt worden.

Motico… De hondenfluisteraars

Wij zijn een goed team van hondenfluisteraars die al honderden mensen en honden heeft geholpen, vragen kunnen altijd vrijblijvend gesteld worden op onze contact pagina of op de over ons pagina kun je nog veel meer over ons lezen…