Interne hondentraining Dexter, Amerikaanse Stafford

Hondentraining Stafford voor opspringen, trekken aan de riem, niet op zijn plaats blijven en niet luisteren tijdens het loslopen

"Dexter is een Stafford dus al snel kreeg ik te horen dat hij thuis moest blijven of dat ik maar alleen op bezoek moest komen. Ook zocht ik afgelegen plekken op om hem los te kunnen laten lopen, iets wat hij echt wel nodig had!" 

Volg ons op sociale media:

hondentraining stafford hondenschool
Mijn probleem in het kort: ik heb samen met Dexter een Stafford, puppy cursus gevolgd waardoor alle basis commando’s er best goed in zaten. Dexter was alleen zo enthousiast en snel afgeleid dat hij alle commando’s 1 seconde volhield en dan weer lekker deed waar hij zelf zin in had.


Tegen bezoek of mensen op straat opspringen, niet in zijn mand blijven en trekken aan de riem.


Dexter is een Stafford dus al snel kreeg ik te horen dat hij thuis moest blijven of dat ik maar alleen op bezoek moest komen. Ook zocht ik afgelegen plekken op om hem los te kunnen laten lopen, iets wat hij echt wel nodig had!


Ik baalde er zo van dat ik me altijd aan hem aan moest passen!


Gelukkig had ik bij toeval iets over Motico gelezen en contact opgezocht!


Dexter is 3 weken in training geweest en ik heb een super rustige wel gemanierde hond terug gekregen!


Thuis gaat hij netjes op zijn plaats liggen en komt er vanaf wanneer ik het commando geef!


Wandelen is heerlijk met hem, zelfs zonder riem heb ik hem perfect onder controle! Ik ben nu zelf een paar maanden aan het oefenen met alle tips en de privé training die ik heb gehad en samen zijn we tot een goed team uitgegroeid!


Ik doe bij het wandelen nog steeds de e-collar om maar hoef hem zelden nog te gebruiken! Het is een stukje extra veiligheid voor Dexter. Hij gaat sinds deze week zelfs mee met mij en mijn paard bosritten maken! Dit had ik nooit durven dromen!


Dexter bewijst dat een hyperactieve Stafford Puber binnen drie weken op een vriendelijke manier uit kan groeien tot een stabiele hond! Ik vond het lastig dat ik hem drie weken niet kon zien maar de dolenthousiaste reactie van Dexter bij het weerzien van Kenneth en Jana is voor mij het bewijs dat hij het er heel goed heeft gehad!


Jana en Kenneth bedankt voor alle hulp!


Marleen

Deel dit verhaal: