Interne hondenschool Storm, Vizsla

Hondentraining Viszla voor trekken aan de lijn, niet terugkomen bij het loslopen, geen rust vinden, opspringen,...

"trekken aan de lijn, andere honden niet met rust kunnen laten, niet terug komen bij het loslopen, geen rust vinden, opspringen tegen mensen, … Op de hondenschool werden we niet geholpen."

Volg ons op sociale media:

hondenschool viszla
Na 2 verschillende hondenscholen zaten we nog steeds met de handen in het haar. Onze prachtige vizsla, Storm, is een hele lieve hond, maar vaak was zijn gedrag problematisch. Trekken aan de lijn, andere honden niet met rust kunnen laten, niet terug komen bij het loslopen, geen rust vinden, opspringen tegen mensen, … Op de hondenschool werden we niet geholpen.


Storm was tijdens de lessen constant afgeleid en er was niets mee aan te vangen. Veel hulp kregen we daar niet: “tja het is een vizsla he”…

Na wat opzoekingswerk kwamen we bij motico terecht. We planden een kennismakingsgesprek besloten om Storm de interne training te laten doen. En dat is echt de allerbeste keuze geweest. We werden tussendoor goed op de hoogte gehouden via mailtjes en filmpjes. Na 3 weken mocht onze Storm terug naar huis komen.


We kregen duidelijke instructies van Kenneth over waar we op moesten letten, hoe we de ecollar moesten gebruiken en welke oefeningen we moesten doen. Dankzij de interne training en de goede opvolging achteraf hebben we een andere hond.

Storm is nog steeds zijn eigen vrolijke zelf, maar we hebben controle over hem. Hij heeft aandacht voor ons en volgt onze aanwijzingen altijd op. Waar hij vroeger geen moment rustig kon neerliggen kan hij nu zonder problemen op zijn plaats blijven liggen, ook als er veel afleiding is. Hij loopt nu mooi aan de voet, zonder aan de leiband te trekken.

Een week nadat Storm terug was van interne training zijn we een weekje op reis gegaan. Dit zou vroeger echt niet gelukt zijn. Maar nu waren er geen problemen: rustig bij ons op een terrasje liggen, los op het strand en terugkomen wanneer we hem roepen, meelopen aan de fiets, rustig wandelen, … Eindelijk konden we genieten van onze hond.


We zijn Kenneth en Jana heel dankbaar.


Anne-Sophie


Dit verhaal delen: