Interne hondentraining Jayda, Malamute

Hondentraining voor gehoorzaamheid en veilig en gecontroleerd loslopen.

"Zo trok ze enorm hard aan de leiband en ik kon haar nooit loslaten zonder dat ze ervan door was bij het zien van vogels, konijnen of andere honden. Ik vond het zelf triestig om zo een hond altijd aan de leiband te houden[...]"  

Volg ons op sociale media:

Malamute hondentraining loslopen
Sinds een aantal jaren ben ik de trotse eigenaar van een Malamute genaamd Jayda. Het is een heel lieve en zeer aanhankelijke hond maar toch liep ik tegen een aantal problemen aan.

Zo trok ze enorm hard aan de leiband en ik kon haar nooit loslaten zonder dat ze ervan door was bij het zien van vogels, konijnen of andere honden. Ik vond het zelf triestig om zo een hond altijd aan de leiband te houden en wou haar graag laten genieten van haar vrijheid. Ik ging dus op zoek naar enkele trainers om mij te helpen.

Eerlijk gezegd was ik teleurgesteld, elke trainer die ik ontmoette vertelde mij dat deze honden nooit vrij kunnen lopen en ik haar best altijd aan de leiband houd. Toch wou ik niet opgeven en heb ik andere opties onderzocht. Zo kwam ik terecht bij Kenneth van Motico die zich specialiseert in e-collar trainingen. Een tweetal weken later mocht ik op kennismaking komen.

Hij verzekerde mij dat hij kon helpen om haar los te laten lopen en aangezien ik zelf niet zo veel tijd beschikbaar had om haar zelf te trainen, koos ik voor een interne training. Jayda is ongeveer drie weken in interne training geweest. Tijdens haar verblijf kreeg ik meermaals per week een foto of filmpje doorgestuurd met haar vooruitgang.

Toen ik haar terug kwam ophalen heb ik uitgebreide informatie ontvangen over het gebruik van de e-collar en zijn we naar een bos geweest om ze los te laten. Ik kon mijn ogen niet geloven! Ze luisterde zo goed en komt altijd terug bij het roepen, ook bij de vogels waar ze voorheen achterna ging blijft ze nu mooi bij me. Nu kan ik eindelijk weer genieten van lange wandelingen en Jayda geniet er zichtbaar van om los te lopen!

Ik kan alleen maar de interne hondentraining aanbevelen, ook nadat ik ze terug had kan ik met alle vragen bij Kenneth terecht.


Lucio A.


Dit verhaal delen: