Interne hondentraining Tambo, Rhodesian RidgebacK

Hondentraining voor trekken aan de leiband, opspringen, speels bijten en loslopen

"Met zijn 40 kg spiermassa was hij niet te houden en konden we max een wandeling maken van 20 minuten. We konden hem ook niet meer laten loslopen want hij luisterde helemaal niet en kwam dan ook niet terug als we hem riepen."

Volg ons op sociale media:

interne hondenschool Rhodesian Ridgeback
Tambo onze Rhodesian Ridgeback van 1 jaar was de laatste maanden zeer moeilijk in omgang. Hij kon niet normaal aan de leiband lopen, trekken opspringen,speels bijten.

Tijdens de wandeling sprong hij zelfs naar de voorbijrijdende autos of fietsers.


Met zijn 40 kg spiermassa was hij niet te houden en konden we max een wandeling maken van 20 minuten. We konden hem ook niet meer laten loslopen want hij luisterde helemaal niet en kwam dan ook niet terug als we hem riepen.

We gingen ook wekelijks naar de hondenschool waar Tambo de spelbreker was en naar de andere honden sprong, allemaal geen nut.

Er was geen enkel plezier meer voor ons om een hond te hebben en dat was de bedoeling niet. Dan zijn we maar op zoek geweest om professionele hulp te vinden en zo terecht gekomen bij Motico waar we Tambo 3 weken op training gestuurd hebben.

Na een week zagen we al een serieus resultaat en na 3 weken was het resultaat ongelooflijk goed. Vandaag luistert onze hond perfect in gelijk welke omstandigheden, wandelen zonder leiband aan zee waar veel honden loslopen is geen enkel probleem, hij loopt aan de voet, komt direct als we hem roepen, trekt niet meer aan de leiband, springt niet meer op.

We kunnen zelfs een terrasje doen, dan blijft hij gemakkelijk 1 a 2 u naast ons liggen. Hij is nog maar 1 jaar oud en gedraagt zich als een volwassen hond van 3 jaar wat voor een Rhodesian Ridgeback zeldzaam is.

Ik zou dit iedereen aanraden om training te volgen bij Motico. Daar bovenop is Tambo door Kenneth en Jana serieus verwend geweest tijdens zijn verblijf bij hun. Vandaag is het voor ons een plezier om onze hond te hebben, enkele maanden geleden was het een serieuze stress, dit is nu opgelost.


Mario


Dit verhaal delen: