Privéles hondentraining Thor, Labrador Retriever

Privé hondentraining voor trekken aan de leiband, opspringen, plaats training

"[...]hij nog steeds bij elke afleiding sleurde en trok aan leiband (van los meestappen zoals zijn voorganger was geen sprake), in huis opsprong naar elk bezoek en er geen moment was van rustig op zijn plaats te blijven[...]"

Volg ons op sociale media:

privé hondentraining labrador

Zoals ik je bij onze eerste vrijblijvende afspraak vertelde was het op aanraden van een enthousiaste patiënte dat ik bij Motico terecht kwam. Zij vertelde me dat haar hond na een bootcamp bij jou onherkenbaar veranderd was en zij pas vanaf dat moment van een trouwe metgezel kon spreken.

Na onze eerste kennismaking waarin je Thor observeerde, naar onze problemen vroeg en al wat tips en trucs deelde vroeg je mij om alles even te laten bezinken en pas na enkele dagen terug contact te nemen. Dus niet zoals ik het mij voorstelde : even vlug een bootcamp voor Thor, terug halen en klaar. Integendeel, je adviseerde om gebruik te maken van de optie privé-training.

Aangezien ikzelf toch al heel wat tijd en energie in onze bijna tweejarige labrador had geïnvesteerd en hij nog steeds bij elke afleiding sleurde en trok aan leiband (van los meestappen zoals zijn voorganger was geen sprake), in huis opsprong naar elk bezoek en er geen moment was van rustig op zijn plaats te blijven, dacht ikzelf dat een privé-training voor mijn hond misschien toch niet tot het resultaat zou leiden dat ik hoopte. Kenneth zelf daarentegen overtuigde me dat dit voor Thor toch wel de beste optie zou zijn. Dus ook op deze manier van start.

Al vanaf de eerste sessie overviel het mij hoe Kenneth met Thor overweg ging, een aantal maal iets trachten aan te leren en hops er mee weg. Tot hij dan mezelf vroeg om oefening te herhalen, wouw toch veel moeilijker als je niet de handeling onder knie hebt hoe het moet. De motivatie van Kenneth om de oefening te laten herhalen, opnieuw uit te leggen, te tonen en de motivatie te geven om er thuis mee aan de slag te gaan. Je kan er niet omheen, het enthousiasme slaat over en je start met nieuwe goede moed thuis, veel oefenen, bij problemen even een mailtje om wat uitleg en ja je voelt beterschap.

Daar waar mijn drie oudste zonen de eerste oefeningen thuis wat weglachten was er na de tweede sessie toch al heel wat verwondering bij hen te bespeuren. De derde sessie ging het werken met de E-Collar van start, zoals te verwachten bij Kenneth piece of cake. Voor mezelf vond ik dit de moeilijkste stap, het vereiste juiste en snelle reacties van mezelf om de hond de relatie tussen commando en prikkel te laten kennen. Dus mailtje naar Kenneth voor wat advies en bijsturing, op mijn vraag uitstel van een week voor volgende sessie om dit alles als baas wat meer onder controle te krijgen.

De vierde sessie, Kenneth komt bij me thuis met zijn American Bully, een jong knap teefje waarbij Thor zijn driften hem parten spelen … Twee snelle correctie van Kenneth en hup onze Thor gedraagt zich al correct naar het vrouwelijke geslacht toe (of mij dit zou gelukt zijn laat ik in het midden maar ….). Vervolgens stelt Kenneth een buitenwandeling voor zonder leiband dus enkel de E-Collar.

Voor mezelf alvast een uitdaging en vraagteken of dit wel zal lukken. Na een klein uur (waarbij ikzelf het laatste deel van de controle over de E-Collar heb) terug en dit ondanks de nodige afleidingen (voetgangers, auto’s, fietsers, honden en een kat) niet éénmaal een probleem gehad. Weer de tips van Kenneth die het hem doen, rustig blijven, anticiperen, spelen met de sterkte van de E-Collar prikkels en de nodige beloningen voor Thor.

Van ‘t weekend een tripje naar zee gepland, uiteraard Thor mee (voor de lessen hadden we dit afgeschaft owv niet haalbaar met Thor). Met alle tips en trucs aan de slag op het strand, na een tiental minuutjes weg met de leiband en dit voor het ganse weekend. Onvoorstelbaar wat een gevoel, een hond die bijblijft, zijn concentratie naar mij gericht, moe en voldaan op het eind van de dag ….

Dit alles met nog een sessie te gaan, nooit voor mogelijk gehouden en alleen maar zeer tevreden dat ik Kenneth zijn advies voor de privé-lessen gevolgd heb en actief heb kunnen deelnemen aan de training van Thor.

Volgens mijn advies aan te raden voor iedereen die één of ander probleem heeft met zijn viervoeter en hier werk wil van maken. En tja, wat Thor zelf betreft kan ik alleen maar zeggen dat hij er ook heel blij en actief bij rondloopt.


Francis

Dit verhaal delen: