Stafford training van Duvel & Roxy

Hondentraining Staffords voor trekken aan de leiband, uitvallen naar andere honden, wandelen aan de leiband, opspringen.

"Wandelen met hem was een ware hel. Hij viel uit naar auto’s, fietsers, wandelaars, kortom alles dat bewoog, hij was een gevaar voor anderen maar vooral voor zichzelf."

Volg ons op sociale media:

Hondentraining Amerikaanse Staffords

Wij hebben twee honden, met elk hun eigen karakter. Als eerste hebben we Roxy geadopteerd uit het asiel, toen ze 4 maanden jong was. Het eerste levensjaar van Roxy verliep vrij vlekkeloos. Maar daarna begonnen de problemen boven te komen. Trekken aan de leiband, opspringen en uitvallen naar andere honden.

Toen zijn we opzoek gegaan naar een trainer om deze problemen aan te pakken. Al snel kwamen we bij trainers waarvan we het positieve gedrag moesten belonen en het negatieve gedrag moesten negeren. Met deze manier van trainen hebben we echter nooit het resultaat behaald dat we voor ogen hadden. Roxy bleef het zelfde gedrag vertonen.

Na 3 jaar kwam er een tweede hond bij, Duvel. Hem hebben we ook geadopteerd uit het asiel, hij was 3 jaar. Al tijdens de eerste kennismaking merkten we dat hij niets kende. Wandelen met hem was een ware hel. Hij viel uit naar auto’s, fietsers, wandelaars, kortom alles dat bewoog, hij was een gevaar voor anderen maar vooral voor zichzelf. Maar Roxy en Duvel waren van de eerste moment al dikke vriendjes, waardoor we besloten hem een kans te geven.

Na verwoede pogingen van proberen merkten we dat we voor Duvel professionele hulp nodig hadden. We wisten wel dat enkel positief gedrag belonen niet ging helpen. Na lang zoeken kwamen we terrecht bij MOTICO. Al snel konden we langs komen voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kregen we de bevestiging hoe hard het nodig was voor Duvel om de juiste training te krijgen en wisten we ook meteen dat Kenneth ons die kon geven.

Tijdens de eerste prive lessen werkten we vooral aan de gehoorzaamheid, aangezien Duvel hier nog een leek in was en voor Roxy was de extra opfrissing ook niet slecht. Al snel zagen we positieve verandering bij zowel Roxy als Duvel. Met behulp van de e-collar konden we terug gaan wandelen. Duvel begon minder en minder uit te vallen naar alles dat bewoog. En Roxy loopt nu mooi aan een losse lijn en heeft meer aandacht voor ons dan voor andere honden die ons passeren. Hierna begonnen we aan de groepslessen, iets dat voor Duvel heel belangrijk was om zijn reactief gedrag naar andere dieren aan te pakken.

We weten dat er nog veel groepstraining en privétraining zullen volgen, maar het resultaat dat we nu al bereikt hebben dankzij Kenneth, konden we enkel maar van dromen. Ook de band en het vertrouwen met Roxy en Duvel is enorm gegroeid. Zowel wij als de honden kunnen nu terug genieten van wandelingen. Ook hebben we het dankzij Kenneth aangedurfd om Roxy en Duvel tijdens wandelingen los te laten lopen, iets waar ze beide enorm van genieten!

Sanne & Tony


Dit verhaal delen op sociale media: