Jouw hond laten inslapen...? Lees dit eerst!

Jouw hond laten inslapen…? Lees dit eerst!

Er moet me weer iets van het hart. De laatste tijd komen we meer en meer situaties tegen waarin honden worden ingeslapen door onwetende, incompetente of gewoon luie baasjes die zelf niet kunnen veranderen en daardoor steeds excuses gaan zoeken om ze toch te laten inslapen.

Ik zie soms filmpjes passeren die potentiële klanten mij doorsturen die nergens op slaan waardoor de hond begint te grommen of aan te vallen, gewoon omdat mensen geen besef hebben hoe ze met honden moeten omgaan. Als ik jullie de filmpjes zou tonen zou iedereen die met honden werkt moeten huilen.

Het hallucinante is dat het laten inslapen vaak zo snel wordt gedaan. één telefoontje naar de dierenarts en de hond mag al gaan. Zijn jullie eigenlijk niet beschaamd?

Ik heb heel vaak zelf geen 24h de tijd om te reageren op de mail. Gelieve voor 18h te antwoorden want ik heb een afspraak om 19h. Zo gaat het dus echt.

Kan er mij iemand vertellen hoe dierenartsen die beslissingen nemen om honden in te laten slapen zonder de hond goed te kennen of de mensen achter de hond? Dat kan er bij mij niet in. De enigste die soms een dikke spuit moet krijgen zijn de baasjes en sommige dierenartsen want het is geld in de kassa.

Vaak denken de mensen dat reactieve, angstige of agressieve honden geholpen zijn met ze veel te socialiseren met andere honden maar dit is niet zo als je voor de rest LAKS bent in hun structuur. Het probleem ligt niet altijd bij andere honden of mensen MAAR BIJ JULLIE ZELF.

Je kan de klanten hun honden zo goed trainen, je kan sommige klanten een volledige checklist geven MET SIMPELE DINGEN en er WORDT BIJNA NIKS VAN TOEGEPAST met vb. een bijtincident als gevolg en toch weigeren ze in te zien dat het probleem bij zichzelf ligt maar blijven wel klagen over de problemen met hun honden.

Sommige honden zoals Mechelaars of andere hoog energie honden zijn gewoon teveel hond voor sommige mensen en missen zelf de kwaliteiten om een goede leider te zijn maar dat ligt aan jullie, niet aan de hond.

Als jij niet gaat veranderen en ze de nodige structuur en duidelijkheid te geven die ze nodig hebben zal de hond ook nooit gaan veranderen en bijvoorbeeld voor altijd gestresseerd of agressief blijven. Pilletjes, bachbloesems of andere rommel zullen hier ook niet helpen als de oorzaak niet aangepakt wordt.

De bedoeling is dat vrijheid, affectie en alle goede dingen altijd in balans is met regels, structuur en discipline en dat zal voor elke hond verschillend zijn.

De ene hond is de andere niet. Ja, het kan zijn dat je al jouw ganse leven honden hebt gehad zonder deze problemen of deze structuur toegepast te moeten hebben maar dan heb je geluk gehad en heb je een zachte hond gehad.

Bij sommige honden kan je alles verkeerd doen en geen leiderschap tonen zonder dat het gevolgen heeft maar sommige honden zijn nu eenmaal anders.

Weet je, als je kinderen hebt en je kijkt er niet naar of je bent een slechte ouder die alles verkeerd doet zal het ‘systeem’ vroeg of laat in werking treden om ze regels en discipline bij te brengen. Of ze worden gedisciplineerd door het schoolsysteem, het rechtssysteem of eender welk systeem.

Bij onze honden is dat niet zo, we zijn zelf verantwoordelijk om ze goed op te voeden en ze hebben geen enkele kans als wij het niet doen.

Hoe langer in het vak, hoe meer ik teleurgesteld ben in de mensen. Jullie worden alsmaar softer en luier, en onze honden zijn er de DUPE van.

Stop met excuses te zoeken en werk aan jezelf, maar dat is natuurlijk veel lastiger.

Wij kunnen jou helpen om jouw hond te trainen via onze bootcamp training als jij ons belooft ons harde werk te behouden.

19 feb

Jouw hond laten inslapen…? Lees dit eerst!