Kritiek op ecollars, hoe daarmee om te gaan?

Kritiek op ecollars, hoe daarmee om te gaan?

Agressieve, angstige of voorheen ongehoorzame honden hebben de tijd van hun leven in onderstaand filmpje en kunnen eindelijk weer eens hond zijn. Niks leuker dan eens goed te ravotten, energie te verbranden en sociale vaardigheden verwerven.

Wij krijgen soms de vraag van klanten hoe wij ondanks onze ontelbare positieve verhalen omgaan met de negatieve kritiek van sommige onwetende mensen die vinden dat een e-collar dierenmishandeling is.

De realiteit is dat ons dat niet meer interesseert, integendeel, negatieve reacties maakt ons alleen maar sterker in wat we doen.

Hoe kunnen we nu kwaad zijn op onwetendheid? Iedereen leeft in zijn eigen realiteit.

Wij trainen heel vaak in drukke centra en we maken daar gebruik van de e-collar, omdat de honden er zo gelukkig uitzien en super flink zijn krijgen we daar zelden tot nooit enige vorm van kritiek, sterker nog. De visitekaartjes op onze groepslessen in het stad vliegen zo onze zal uit.

Het internet, dat is een ander paar mouwen. Daar heeft iedereen een mening.

We trekken ons op aan de vele positieve verhalen van klanten die je op onze website terugvindt en zien elke dag wat onze training doet voor de honden. We laten ons niet in met negativiteit maar bewijzen keer op keer het tegendeel.

De honden gaan veel meer leuke dingen doen en hebben bijgevolg een betere levenskwaliteit.

Een goede e-collar training zorgt onder andere voor betrouwbare honden tijdens het loslopen die geen andere aangelijnde honden lastig vallen, schapen, fietsers najagen, reeën of konijnen doodbijten of kattenkwaad uithalen. We geven baasjes een goede gemoedsrust en zorgen dat ze hun honden veilig kunnen houden ongeacht de afleiding. Vele andere voordelen heb ik besproken in deze blog.

We zijn verantwoordelijk voor onze honden en willen ze niet voor de rest van hun leven aan een leiband houden. Maar we zijn niet zo naief om te denken dat ze alleen getraind kunnen worden met beloningen en lieve woordjes maar beseffen dat dit dieren zijn met instincten. Ze weten dat er regels zijn die moeten worden nageleefd en dat er consequenties zijn als ze dit niet doen.

Een wereld zonder negatieve consequenties is een wereld waar slechte keuzes opnieuw en opnieuw herhaald zullen worden. Hoewel dit in de mensenwereld vanzelfsprekend is, hebben we toch zoveel moeite om dit toe te passen op onze honden

Wie wordt er daar beter van?