Niet nadenken leidt tot slachtpartijen van honden

Niet nadenken leidt tot slachtpartijen van honden

Als er één ding is waar ik trots op ben is het mijn eerlijkheid en mijn kracht om ruim en onafhankelijk te denken.

Ik geloof niet zomaar alles wat men mij vertelt en neem geen standpunt in zolang ik beide kanten niet onderzocht heb.

Want wie kan je tegenwoordig nog geloven?

We worden langs alle kanten gemanipuleerd, iedereen heeft een verborgen agenda, de politiek liegt waar we bijstaan en voor elk wetenschappelijk onderzoek heb je er 37 die haaks op elkaar staan. Elk onderzocht vanuit hun eigen visie of gesponsord door hun eigen lobby.

Wij zijn een voorvechter van de e-collar omdat wij geloven dat ze bij juist gebruik een positieve impact hebben op het welzijn van onze honden.

Ik begrijp dat er mensen zijn die mijn mening niet delen, en dat is goed voor mij. Iedereen heeft recht op zijn mening.

De één ster beoordeling van een vreemde

Onlangs hebben we een 1-ster review gekregen van iemand die we nog nooit gezien of gehoord hebben.

Ze schreef : “Het is in vele landen zelf verboden om e-collar te gebruiken. In België staat dit punt ook ter bespreking in de politiek.”

Dat klopt. In bepaalde landen is de E-collar verboden.

Het klinkt in hun denkwereld dan logisch dat de E-collar in België en Nederland ook verboden zou moeten worden, maar is dat wel zo?

Daar komt de kracht van logisch nadenken en onderzoek.

Ecollar verbieden voor ‘dierenwelzijn’ maar ondertussen powerbreeds afslachten

Weten jullie hoe ze in de landen met eCollar verbod het probleem van powerbreeds aanpakken? Het ergert me dat ze doen alsof ze positief zijn maar ze laten duizenden honden afmaken.

Wist je dat het net diezelfde landen zijn met eCollar verbod die ook een ‘RAD’ of een ‘BSL’ regeling hebben die bepaalde rassen verbieden vanwege het gevaar van bijtincidenten en ze worden door deze wet koelbloedig afgemaakt.

Ook Nederland had in 2003 tot 2008 zo een regeling lopen en er zijn in deze periode DUIZENDEN honden afgemaakt. De andere honden die niet werden afgemaakt op de beruchte lijst kregen standaard een muilkorf aan en werden verplicht om aan een 2 meter leiband te lopen. Pure Nazi prakijken…

Is dit hun ideale wereld om problemen op te lossen? Serieus?

Het is ondertussen ook al lang aangetoond dat deze regelingen NIKS bijdragen aan de veiligheid, integendeel, het belandt dan in de illegaliteit en de wet staat in veel van deze landen ook zwaar onder vuur.

Ook in Nederland werd de wet teruggedraaid maar ondertussen zijn er wel duizenden honden ingeslapen omwille van een wet die nergens op slaat en zo discriminerend is.

De leugens die worden verspreid over onze ‘gevaarlijke’ honden.

Je zal maar een hond hebben die in de ogen van de overheid of publieke opinie gevaarlijk is, niet?

Ik moet altijd lachen als ik met mijn staffordjes wandel en mensen een grote boog rond mij maken, ouders nemen de kinderen op en maken ze bang, “het is een gevaarlijke hond”, hoor ik ze zeggen.

Op de bus of trein moet ik ze muilkorven want ze zijn gevaarlijk… Ken je die onwetendheid?

Ik moet erom lachen omdat mensen met deze rassen weten dat het enorme mensenvrienden zijn en ze je eerder dood likken dan dood bijten.

Uit een onderzoek blijkt dat:

    • De American Staffordshire Terriers, Bull Terriers of Franse Buldoggen nauwelijks mensen bijten. Deze rassen veroorzaakten gemiddeld zo’n 0,6 procent van de bijtincidenten.

 

    • Een groot deel van de bijtincidenten (10,4 procent) werd veroorzaakt door Jack Russell Terriërs, Belgische en Duitse Herdershonden schreven respectievelijk 4,8 en procent van de incidenten op hun naam.

 

    • De Labrador en Golden Retriever ‘behaalden’ allebei een percentage van 2,9 procent. Beduidend meer dus dan de ‘vechthonden’.

 

Wat denk je? Gaan we deze honden ook allemaal laten inslapen?

Laat je dus niet op het verkeerde been zetten: vechthonden zijn geen bijthonden, maar als ze bijten is het wel serieus!

Ik denk liever onafhankelijk en laat me niet teveel opleggen door een overheid want ze maken fouten. Hoe zou jij je voelen als ze op een dag jouw hond komen weghalen en afmaken omdat het niet past in hun visie?

Verbod op een e-collar, waarom zou dat positief zijn?

Hoe denk je dan dat een verbod op de e-collar positief zal zijn?

Gaan er ineens minder mensen de honden los laten? Je geeft ze geen controle meer? Ze kunnen schapen of andere dieren lastig vallen? Aangelijnde honden lastigvallen?

Het enige wat zal gebeuren is dat de honden zullen worden losgelaten zonder enige vorm van controle wat gewoon voor meer bijtincidenten gaat zorgen.

Wie gaat daar de dupe van worden?

De asielen zitten nu al vol en er zullen nog veel meer honden volgen. Wij willen de honden niet aan een 2 meter lijn zien met een muilband aan, maar we willen ze de vrijheid geven om hond te zijn zonder naïef te zijn, en daarvoor is controle nodig.

In België volgen de meeste politieke partijen (waarvan ik antwoord heb gehad) trouwens het advies van de Raad Van Dierenwelzijn die in februari 2013 een positief advies heeft gegeven voor het gebruik van de E-collar.

Gebruik je gezond verstand

Kan een ecollar bij verkeerd gebruik schadelijk zijn? Natuurlijk.

Wat met overvaccinaties? Kan dit schadelijk zijn? Natuurlijk.

Zijn dikke honden ongezond? Natuurlijk.

Zijn er honden die al verdronken zijn tijdens het zwemmen? Natuurlijk.

Zijn tuigjes of gentle leaders schadelijk? Natuurlijk.

Zijn er honden die al gestikt zijn door een kauwbeen? Natuurlijk.

Zijn er honden die gezondheidsproblemen hebben door te veel te fietsen? Natuurlijk.

Zijn er bijtincidenten met Staffords of pitbulls? Natuurlijk.

Moeten we dan alles maar verbieden? Natuurlijk niet

Zo zie je maar, blijf kritisch nadenken en denk soms eens wat verder dan de neus lang is want voor je het weet worden er duizenden onschuldige honden vermoord zonder dat je het ooit beseft.