Uw hond een plaats aanleren!

10 Redenen om uw hond een plaats commando aan te leren

Een ‘plaats’ commando is één van de de meest praktische en meest gebruikte commando’s die u uw hond kan aanleren. Het is goed voor praktische en veiligheidsredenen. Wij bij motico zijn grote voorstander voor het ‘plaats’ commando en gebruiken het meerdere keren per dag bij meerdere situaties, zoals:

1) Als er bezoek komt heb ik liever niet dat de honden door het dolle heen zijn en tegen bezoek opspringen. Leer ze dus wanneer ze de bel horen om onmiddellijk naar hun ‘plaats’ te gaan. Zo kan het bezoek rustig binnenkomen.

2) De grasmachine of stofzuiger kan soms een bron van frustratie zijn voor de honden. Ze bijten aan de wielen, ze willen deze kwaadaardige machines aanvallen waardoor het moeilijk is om verder te werken. Stuur voortaan jouw hond naar de ‘plaats’.

3) Heeft u ook een hond die aan het kwijlen en smeken is terwijl jullie aan tafel aan het genieten zijn van een maaltijd? Stuur de honden dan naar de ‘plaats’ om jullie een beetje ruimte te geven.

4) Is jouw hond druk en onrustig in huis? Een ‘plaats’ commando zal ervoor zorgen dat jouw hond leert zich op de plaats te relaxen.

5) Rent uw hond voortdurend achter de kat? Vraag uw hond om naar zijn ‘plaats’ te gaan en er een uurtje te blijven liggen.

6) Een ‘plaats’ kan alles zijn. Ook een dekentje, T-shirt of een kussen. Wil u rustig naar het park of strand? Stuur uw hond naar zijn ‘plaats’ en u kan stressvrij genieten van een goed boek.

7) Blaft uw hond voortdurend? Een ‘plaats’ commando fungeert als een een alternatief gedrag dat uw hond moet uitvoeren en zal zo het blaffen laten.

8) Wil u graag uw hond zijn gehoorzaamheid wat opfrissen? Een ‘plaats’ commando zorgt voor een strakkere ‘voet’ of ‘zit voor’.

9) Kan uw hond niet stilzitten als u hem wil wegen bij de dierenarts? Noem de weegschaal een ‘plaats’ en stuur uw hond op de weegschaal.

10) Bent u het moe om uw hond op te heffen om in de auto te springen? Leer hem dat de kofferbak zijn nieuwe ‘plaats’ is.

Heeft u nog meer ideeën? Laat het ons weten!

29 mrt

10 Redenen om uw hond een plaats commando aan te leren